WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je een hondenhok

Een hondenmand is zó 2020. Jouw trouwe viervoeter verdient een eigen huis. Maar dan wel één waar je zelf graag naar kijkt. Een hondenhok zelf maken doe je in 7 stappen.

Nodig

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Download de tekening van de bodemplaat. Deze tekening is niet op schaal, maar een indicatie van de bodemplaat van het hondenhok.

Gereedschap

hondenhok
Draad op houten klosje en witte masking tape met zwarte tekst (Tierlantijn). Witte masking tape (Wonen met Lef). Gereedschapskist, wit gespoten (Gereedschapskist.nl). Overig (privébezit).

Werkwijze

Stap 1
Begin met het in verstek zagen van het dakframe. De daklatten in de punt moeten op 45 graden gezaagd worden, de overgang van het dak naar de poten op 22,5 graden. Lijm nu het dakje met daaronder de poten met houtlijm aan elkaar. Laat goed drogen.

Stap 2
Plaats de onderbalk tussen het achterframe van het hok. Schroef hem vast.

Stap 3
Zaag uit alle hoeken van de bodemplaat een klein hoekje. Uit de 2 voorste hoeken een hoek van 5×40 mm, uit de 2 achterste een hoek van 5×5 mm. Download de tekening van de bodemplaat. Let op: deze tekening is niet op schaal, maar een indicatie van de bodemplaat van het hondenhok.

Stap 4
Monteer de zijbalken aan de bodemplaat met houtlijm en schroeven.

Stap 5
Plaats de 2 huisjesframes met schroeven aan de voor- en achterkant van de bodemplaat. Deze vallen precies tussen de inkepingen die je in stap 5 hebt gezaagd.

Stap 6
Plaats de 3 tussenbalken tussen het voorste en het achterste huisjesframe en schroef ze vast.

Stap 7
Verf het huisje in de gewenste kleur.

Shop items voor jouw viervoeter…

nog meer: DIY