WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lege wijnfles: creatief gered van de glasbak

De glasbak kunnen die lege flessen altijd nog in. Dus smijt ze niet meteen met een noodgang – en een hoop kabaal – aan scherven. Bekijk eerst eens een van deze DIY’s met wijnflessen. Je kunt er meer mee dan je denkt!

flessen verven oude wijnflessen oude wijnfles oude fles fles verven

Weg met het etiket

Een wijnfles hergebruiken gaat makkelijker als je eerst het etiket verwijdert. Dit kan super makkelijk met stickerverwijderaar. Anders kun je het ook proberen met nagellakremover. Maak de fles daarna goed schoon, ook vanbinnen, met een beetje afwasmiddel. Die inhoud hoef je niet te blijven ruiken, hoe lekker die ook was…

Geef een kleurtje

Je kunt lege wijnflessen op een makkelijke manier een nieuwe look geven door ze te verven. Dat kun je op verschillende manieren doen: met een spuitbus of met een roller of kwast. De basis blijft dezelfde: de fles moet goed schoon en vetvrij zijn voordat je begint met verven. Je zou hem zelfs een beetje kunnen opschuren om de verf wat extra houvast te geven. 

Kies je voor trendy pastel? Of ga je voor de tijdloze look van terracotta? Met een simpel trucje met baking soda geef je een oude fles een terracotta look.

LEES OOK
Zelf flessen verven

Inhoud vervangen

Wijnflessen mét inhoud zorgen vaak voor een goede sfeer. Maar ook zonder inhoud kunnen ze sfeervol en praktisch zijn. Met een klein lichtsnoer tover je een de fles in no-time om tot gezellige sfeerverlichting. Leuk voor op de eettafel of de tafel buiten. Als je een transparante wijnfles ook nog een kleurtje geeft met glasverf krijg je een extra leuk effect.

Kaarsje branden

Een lege wijnfles kan ook prima dienen als kandelaar. Steek er simpelweg een lange dinerkaars in – of zo’n leuke gedraaide variant – et voilà. Als je ‘m anders wilt laten branden, kun je de fles ook vullen met lampolie en er een lont voor olielampen inhangen.

LEES OOK
DIY: tover een oude bloempot om tot kandelaar

Als vaas

Lege wijnflessen kun je makkelijk inzetten als vaas voor bijvoorbeeld (droog)bloemen of mooie takken. Zorg dat de binnenkant goed schoon is en de sticker verwijderd. Met een beetje water erin heb je een nieuwe vaas voor de collectie. Ben je best een beetje handig? Dan kun je ook een stapje verder gaan en een wijnfles omtoveren tot designvaas.

Voor de vogels

Met een lege fles kun je zelf een mooie voederbak voor vogels maken. Vogels kun je het hele jaar door voeren, maar in de winter in het extra fijn voor ze.

Shop de spullen…

nog meer: DIY