WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Liever dan kopen: maak zelf een valentijnscadeau voor je geliefde

Op Valentijnsdag vieren we de liefde. Dit is hét moment om je geliefde te laten weten hoeveel hij of zij voor je betekent met een lief, persoonlijk cadeau. En persoonlijker dan zelf iets maken wordt het niet. Ga aan de slag met één van deze leuke do it yourself valentijnscadeaus. Zo geef je echt iets speciaals.

Valentijnsdag hartjes

Potje liefde

Lieve woorden kunnen iemand heel blij maken. Schrijf allerlei woorden, zinnen en onderonsjes waar je bij je geliefde aan denkt op papieren hartjes en stop ze in een pot of doos. Gebruik hier dik papier, bijna karton, voor, zodat de briefjes niet inzakken. Laat je valentijn elke dag een bericht pakken en lezen, zodat iedere dag met een warm hart begint.

Memory muur

Net als bij de DIY hierboven ga je aan het schrijven. Type allerlei grappige quotes, herinneringen in een paar zinnen en leuke eigenschappen van je valentijn uit. Mix verschillende lettertypes en tekstformaten. Print het document uit. Knip alle zinnen uit zodat je stroken papier krijgt. Plak deze stroken op een gekleurd stuk dik papier en lijst dit in. Nu kun je een minimalistische, grafische print aan de wand hangen, waarvan je alleen als je dichtbij staat kunt zien dat het een lijst vol liefde is.

Beer van rozen

Een bos rozen is een klassiek valentijnscadeau. In plaats van een bos rozen kun je dit jaar ook gaan voor een beer van rozen. Deze kun je in sommige winkels kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Het enige wat je nodig hebt is een beer van piepschuim en decoratieve rozen. Steek de rozen in het piepschuim en zie langzamerhand een beer van rozen ontstaan. Als dat niet vragen om een knuffel is…

Flessenpost op Valentijnsdag

Flessenpost is iets uit het verleden en sprookjes. Maar hoe romantisch is het idee van een handgeschreven brief in een fles? Iets waar iemand tijd en aandacht aan besteed heeft. Bezorg ‘m gewoon met de hand, want hopen dat je valentijn de fles aangespoeld op het strand vindt is een groot risico. Na het lezen van de brief kan hij weer terug de fles in, die vervolgens een mooi plekje in huis krijgt.

Valentijnsdag decoratie

Een mand met lekkers

Liefde gaat door de maag. Geen wonder dus dat chocolade ieder jaar een populair cadeau is op Valentijnsdag. Maak het cadeau attenter door allerlei lekkernijen te verzamelen waar je valentijn gek op is. Van gebrande noten tot gedroogd fruit en kaas: verzamel al de snacks in een mooie mand, steek er een lief kaartje in en de valentijnsmand is compleet. Nu nog hopen op een uitnodiging om het samen op te eten.

Borduur er op los

Dit kost iets meer tijd dan bovenstaande ideeën, maar dan heb je ook iets. Koop een borduurpakket en borduur iets moois of grappigs op een t-shirt, kussen of canvas tas. Ervaring is niet nodig; met de aanwijzingen op de borduurpakketten kom je er wel. Borduur je geliefdes huisdier, stopwoordje of een simpel hartje met jullie initialen? Hoe dan ook: dit is een cadeau wordt gegarandeerd gewaardeerd.

LEES OOK
DIY: 3x de leukste Valentijnsdag decoratie voor in huis

nog meer: DIY