WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY wandkast: zo krijgt een basic kast een stijlupgrade

Waar een kleine klus groot in kan zijn… Van zo’n simpel rond handvat, met twee helften die prachtig samenvallen, knapt een doodgewoon kastje enorm op. Geef die basic wandkast een DIY stijlupgrade!

vtwonen 2020 DIY special 2 | kastje met ronde handvatten
Stoel Herman van Ferm Living (vtwonen.nl), gebreid vest (fishonthemoon.com). Hanglamp La Balladeuse van Vox Populi (maisonnl.com). Keramieken vaas met gat (hm.com). Stenen blok Travertine (thefinestore.com), marmeren bal (privébezit). Vaas Sphere Vase Bubl in kleur terracotta, 18x14x5,5 cm (hxbxd), schaal op pootjes Duck Bowl in kleur sand, 12×9,5 cm (Øxh), tafellamp Hoop, 20×34 cm (Øxh) (101cph.com). Muur geverfd in kleur mikonos van We Are Wow Makers p.o.a. (anoukb.com).
vtwonen 2020 DIY special 2 | kastje met ronde handvatten CLOSE UP

Goeie ouwe Ivar

Het is misschien wel het meest gehackte Ikea-meubel: kast Ivar. Al een halve eeuw is ie een vast onderdeel van het assortiment. En dat frisse, naturel grenen en het strakke ontwerp schrééuwen om een DIY-project. En nee, dat hoeft zeker niet moeilijk te zijn: een lik verf en een ronde snijplank geven deze kast al een geheel nieuwe look. Variatietip: geef de handvatten een andere tint, of laat ze shinen met een metallic look. DIY wandkast stijlupgrade!

LEES OOK
Zelf een bed maken: 8 ideeën op een rij

Dit heb je nodig

vtwonen 2020 DIY special 2 | gereedschap DIY

Zo maak je het

  1. Teken een lijn in het midden van de snijplank en zaag de plank doormidden, dit worden de halve cirkels.
  2. Zaag (of laat het zagen in de bouwmarkt) twee stukken van 16,5 cm lang van de lat. Schuur licht op.
  3. Schroef de twee latjes vast aan de halve cirkels. Doe dit 2 cm vanaf de rechte kanten: de deuren van de Ivar-kast sluiten niet strak aan, maar op deze manier loopt de ronde vorm van de handvatten mooi door als de kast dicht is.
  4. Zet de kast volgens de handleiding in elkaar. Schilder de kast en de handvatten in een kleur naar keuze en laat drogen.
  5. Schroef vanaf de binnenkant van de deuren de handgrepen vast op gewenste hoogte.

Shop de stijl…

nog meer: DIY