WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: multiplex kunstwerk

Haal de kunstenaar in je naar boven en maak dit bijzondere multiplex kunstwerk voor aan de muur of op een dressoir of wandplank. De compositie en kleuren mag je helemaal zelf bepalen, dus oude kleren aan en kwast en verf in de aanslag!

DIY multiplex kunstwerk | vtwonen 03-2020
Kandelaar wit keramiek € 3,99, zwarte ronde kandelaar € 2,17 (sostrenegrene.com). Waterglas € 1,75, grijs metalen potje € 9,95 (dille-kamille.nl). Kussen IB Laursen € 23,95 (loods5.nl). Kussen linnen Blush € 59,- (bymolle.com). Kaars € 1,95 (zaanschfaamwebshop.nl)
DIY multiplex kunstwerk | vtwonen 03-2020

Dit heb je nodig:

DIY multiplex kunstwerk | vtwonen 03-2020
DIY multiplex kunstwerk | vtwonen 03-2020

Zo maak je het multiplex kunstwerk:

  1. Laat de plaat in de bouwmarkt op 45×60 cm zagen. Bepaal een compositie. Plak vlakken af met schilderstape en kleur de vlakken in met een kwast. De bovenste laag kun je sponsen, lekker dik, en daarna grof wegsteken met een plamuurmes om wat reliëf in het geheel te krijgen. Er mogen hier en daar ook best wat klodders zitten.
  2. Plak een lijn af met tape. Smeer tussen de lijnen lijm en breng hiertussen het goudfolie aan. Laat drogen. Trek hierna voorzichtig de tape weg.
  3. Zaag de latten op maat van de andere helft van de plaat die over is. Zaag 2×60 cm en 2×46,5 cm. Lijm deze met houtlijm als lijst om de triplexplaat heen.

Shop kant-en-klare kunstwerken

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare kunstwerken.

nog meer: DIY