WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: magic wall en magneten

Foto’s, knipsels, museumfolders, kaarten: ze krijgen allemaal een mooie plek op je magic wall. En die leuke magneten? Die maak je er meteen zelf even bij met deze simpele DIY van blogger Dorothee van The Fresh Light.

vtwonen 08-2020 | DIY small magic wall & magneten
   Magneetverf 1 liter € 44,94, schijfmagneten vanaf € 0,25/stuk (www.supermagnete.be). Figuurpons cirkel € 6,99 (www.ava.be). Houtfineer € 4,95 (www.dekwast.nl). Lamp Arne Jacobsen € 684,25(www.louispoulsen.com). Wishbone stoel Hans Wegner € 915(www.carlhansen.com).

Dit heb je nodig

Bestel alles wat je nodig hebt om een magic wall met magneten zelf te maken online.

  • magneetverf
  • muurverf
  • schijfmagneten
  • (eiken) houtfineer
  • cirkelpons, schaar of snijmes
  • lijm
  • washi-tape

Zo maak je de magic wall

Bij mijn zoektocht naar een eenvoudig wit magneetbord, dat goed in mijn interieur past, kwam ik bij een veel leukere oplossing terecht: magneetverf! Met deze verf kun je gemakkelijk een magic wall maken. Breng de magneetverf in de gewenste vorm op de muur aan als primer. Wacht tot de magneetverf droog is en breng dan een laag muurverf aan in de kleur van de muur zodat het magneetvlak onzichtbaar wordt.

Supermagneten

Gezien de verf een iets minder sterke aantrekkingskracht heeft dan een standaard magneetbord, moet je wel de bijhorende ‘supermagneten’ gebruiken, waarmee je gemakkelijk ook de stevigste kaartjes kan bevestigen. Het zijn vrij standaard schijfmagneten, dus dacht ik, het is leuk om deze te personaliseren.

vtwonen 08-2020 | DIY small magic wall & magneten
   Magneetverf 1 liter € 44,94, schijfmagneten vanaf € 0,25/stuk (www.supermagnete.be). Figuurpons cirkel € 6,99 (www.ava.be). Houtfineer € 4,95 (www.dekwast.nl).
vtwonen 08-2020 | DIY small magic wall & magneten
   Magneetverf 1 liter € 44,94, schijfmagneten vanaf € 0,25/stuk (www.supermagnete.be). Figuurpons cirkel € 6,99 (www.ava.be). Houtfineer € 4,95 (www.dekwast.nl).

Zo maak je de magneten

Haal met de cirkelvormige figuurspons schijfjes uit een blad houtfineer. Dit kan eventueel ook met een scherpe schaar of snijmesje, maar gebruik dan een zachter houtsoort zoals balsa. Lijm de houten schijfjes op de magneten. Geef ze een speels accent met washi-tape. Ik gebruikte gestreepte washi-tape. Als je de magneten dan in verschillende richtingen ophangt, krijg je een extra leuk grafisch effect op de muur.

px15jk98u11v_s2400.jpg
Magneetverf 1 liter € 44,94, schijfmagneten vanaf € 0,25/stuk (www.supermagnete.be). Figuurpons cirkel € 6,99 (www.ava.be). Houtfineer € 4,95 (www.dekwast.nl).

Herinneringen verzamelen

Aan mijn eigen, persoonlijke magic wall hang ik graag kaarten van herinneringen of beelden die me inspireren. De kaarten komen vaak uit musea, die ik er koop als ik op reis ben. Maar ook als ik tijdens het reizen een nieuw merk of een leuke boetiek ontdek, neem ik altijd een kaartje mee. Vaak zijn het kaarten met een grafisch ontwerp of een leuke quote erop. Samen vormen ze een boeiende, inspirerende compositie aan de wand. 

The Fresh Light

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: DIY