WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: kandelaars van klei

Een kaars aansteken zorgt meteen voor een ontspannen sfeer. Nog rustgevender is het om de kandelaars zélf te kleien. In een organische vorm zijn deze kandelaars van klei ook nog eens on trend. Aan de slag!

Kandelaars van klei

Dit heb je nodig

Boetseerpret

Voor deze kandelaars van klei heb je geen oven nodig. De zelfdrogende klei hardt uit tijdens het drogen in de lucht. Je vindt dit soort klei in verschillende kleuren. Hier werd de witte variant gebruikt, neutraal en decoratief. Snijd met een mes, of ijzerdraad, stroken van de boetseerklei. Kneed en rol deze tot de gewenste vorm, kokertjes of schijfjes, en duw de kaarsen erin. Varieer in hoogte en diameter voor een divers resultaat. Strijk de klei glad voor een mooi eindresultaat.

Kandelaars van klei
Kandelaars van klei

Decoreer en combineer kandelaars van klei

Maak bijkomende kleine vormpjes waarin je gedroogde bloemen of grassen prikt, deze zijn extra leuk om tussen de kandelaars van klei op tafel te zetten. Laat alles een nachtje staan, zodat ze volledig uitharden en wit opdrogen. Decoreer je tafel met nonchalant linnen, plaats je kandelaars en de gedroogde bloemetjes speels door elkaar (uiteraard op veilige afstand, zodat ze geen vlam kunnen vatten).

Meer zelf maken? Bekijk al onze DIY’s hier.

The Fresh Light

Dorothee Dubois is het gezicht achter The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie, styling en visuele concepten. Met haar minimalistische en heldere kijk, creëert ze beelden voor startende en gevestigde merken, creatieve ondernemers, boeken en magazines. Opgeleid als architect gaat ze steeds op zoek naar boeiende composities, gebruikmakend van de schoonheid van natuurlijk licht. Haar passie voor mooie dingen, gaande van interieur en object tot lifestyle deelt ze hier op vtwonen.

nog meer: DIY