WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: Creëer je eigen thuis-spa met dit éne item

Hoe lekker zou het zijn om een thuis-spa te hebben? Precies, heerlijk! En wist je dat er weinig voor nodig is om je dat gevoel te geven? Binnen vijf minuten ben je klaar en het resultaat is fijner dan fijn.

vtwonen 10-2020 | trendhuis fietje japandi badkamer verschillende tegels beige muur | thuis-spa

Douche-moment

De momenten waarop je onder de douche duikt, kun je hoe dan ook al gebruiken om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. De beste ideeën komen niet voor niets als je onder de douche staat. Maar hoe fijn is het als je jouw douche-moment in je eigen badkamer naar een hoger niveau kunt tillen?

Thuis-spa

Eucalyptus is een plant met een heerlijke geur die een ontspannende werking heeft op lichaam en geest. Niet voor niets is het een geur die je vaak ruikt als je een spa of sauna binnenloopt. Nu kun je heel makkelijk zelf aan de slag om deze spa-ervaring ook in je eigen douche te hebben. Het hoofdingrediënt: eucalyptus, dus.

Benodigdheden

  • Twee of drie grote eucalyptus takken
  • Touw

Aan de slag

Dit is zo ongeveer de meest simpele DIY met een groots thuis-spa effect. Het enige wat je hoeft te doen is twee of drie takken eucalyptus te kopen (de plaatselijke bloemist verkoopt ze vaak) en deze bij elkaar te binden met een stevig touw. Hang de takken vervolgens achter de douchekop, op de plek waar geen water komt. Is het onhandig om de takken achter de douchekop te hangen, dan is de douchestang ook geschikt. Let ook hier op dat de takken niet nat worden.

Kalmerend en verkwikkend

Door de stoom die vrijkomt bij heet douchen, wordt de geur van de eucalyptustakken geactiveerd om vervolgens de hele badkamer heerlijk te laten ruiken. In de ochtend verkwikkend en in de avond kalmerend. Wedden dat douchen nu écht een feestje wordt?

Maak de thuis-spa af…

nog meer: DIY