WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Chic én simpel: aan de slag met deze webbing DIY’s

Webbing is alweer even terug van weggeweest en het lijkt erop dat het rieten vlechtwerk dit keer mag blijven. Logisch, want het gevlochten riet is duurzaam, stijlvol en past zich aan elke woonstijl aan. Je ziet webbing terugkomen in kasten, stoelen en lampen én misschien binnenkort in je nieuwste DIY-project. Deze maak het zelf ideeën helpen jou daar een handje bij.

webbing lamp

Rotan, riet of bamboe

Rotan is, in tegenstelling tot riet, geen waterplant. Het is sterk genoeg om bepaalde meubelen van te maken en van riet is dat niet echt mogelijk. Vaak zijn rieten meubels gemaakt van het binnenste deel van rotan, het pietriet. Een ander product wat op rotan lijkt is bamboe. Toch is rotan sterker omdat het niet, net zoals bamboe, hol en licht is.

Tafellamp

Voor dit DIY tafellampje van vtwonen blogger Zoë heb je niet veel meer nodig dan een paar houten latten, een stukje rotan webbing, spijkers en een lichtsnoer. De meeste tijd zit in het soepel maken van het stukje webbing. Door rotan een half uur in lauwwarm water te leggen, wordt het materiaal flexibel en kun je er alle kanten mee op. Dit is het boodschappenlijstje en stappenplan voor deze DIY. 

Ikea-hack van Roxeanne Hazes

Deze hack keken we af van zangeres Roxeanne Hazes. Zij toverde een Ikea kast om tot een stijlvolle webbing-kast. Dit heb je nodig:

Het webbing leg je eerst een half uur in het water om het soepel te maken. Daarna teken je de afmeting van de deuren af. Deze snijd je uit met een stanleymes. Zet het vlechtwerk daarna vast met een nietpistool. Zodra de webbing opdroogt, trekt het weer mooi strak.

Hoofdbord met webbing

Nog een snelle maar supersjieke DIY met webbing is dit hoofdbord. De basis is het rek IVAR van Ikea, met daarachter webbing. Het idee komt van blogger Caroline Burke. Nog meer leuke zelfmakers? Bezoek haar website.

Voor het hoofdbord heb je nodig:

webbing hoofdbord bed

Het zijpaneel heeft aan een kant langere uiteinden. Zorg dat je deze eerst afzaagt. Vouw het webbing over het rek heen en niet het vast. Laat dus bij het aftekenen van het juiste formaat aan alle kanten wat extra rotan over voor het omvouwen. Na het vastnieten kun je meteen genieten van je eigen creatie. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens snel klaar.

Shop moois van webbing…

nog meer: DIY