WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6x creatief idee: stempelen met keukengerei

Op zoek naar een mooie vorm om een dessin mee te stempelen? Het antwoord ligt misschien wel gewoon in je keukenla… Van aardappelstamper tot koekjesdeegsteker: je herkent hun alledaagse vormen nauwelijks terug in deze mooie zelfmakers. 6x stempelen met keukengerei.

Papieren lampenkap. Bankje, vaas, gestreepte kussens, kussenhoezen, vulkussens (ikea.nl). Grijs dekbedovertrek (hm.com). Linnen plaid, roestbruine plaid (wonenmetlef.nl). Overige privébezit.

Met de flessenlikker

Geef papieren bollampen een romantische upgrade door ze te bestempelen met een print van halve en volle manen gemaakt met een ouderwetse flessenlikker. Het effect is het natuurlijkst als je uit de losse pols stempelt.

Keukengeheimen gebundeld

Familierecepten en meer verzamelde culigeheimen in een kookschrift verzameld, er bestaan weinig betere cadeaus. Compleet met canvas omslag en officieel goedkeuringsstempel.

Theelepel van keramiek uit set van vier, houten bord (wonenmetlef.nl).
Glazen uit set van vier, bordjes, groot bord (ikea.nl). Met de hand gesneden lepel, servetten, theelepels (wonenmetlef.nl). Overige privébezit.

Bekend patroon

Een linnen tafelkleed is zó gemaakt. En hij wordt nog feestelijker met een gestempelde dubbele sierrand. De truc? Pak er een aardappelstamper bij. Laat elke afdruk van de stamper net overlappen met de laatste lus van het vorige stempel. 

Inpakken en meenemen

Maak een cadeau nog persoonlijker door aandacht te besteden aan de verpakking. Omwikkel een cadeau met een zelf bestempelde banderol van kraftpapier. Variëren kan makkelijk door er een doorlopend dessin van te maken, een compact ontwerp te bedenken of een combinatie van die twee.

Juten placemat (shop.onlynatural.nl). Witte textielverf 100 ml (pipoos.com).

Zonnestralen

Niemand die het ziet, maar deze zonnige afdrukken zijn gemaakt met de onderkant van een mini-tulbandvorm… Ideaal om met gele en witte textielverf een theedoek of (kinderkamer)gordijn te decoreren.

Eetkamerstoel Omtänksam (ikea.nl). Overige privébezit
Linnen plaid van HKliving, grijze mok van House Doctor (wonenmetlef.nl). Vloerkleed, mand, gele plaid, hanglamp (ikea.nl). Kast Woood Gijs (basiclabel.nl).

Kantelpunt

Halve maan of volle maan? Als je de flessenlikker een slag kantelt tijdens het stempelen, ontstaat een ander resultaat. Doordat de afdrukken niet allemaal even dekkend zijn, krijg je dat mooie met-de-hand-gemaakte-effect. De mogelijkheden van het stempelen met keukengerei zijn onbeperkt.

nog meer: DIY