WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x DIY: de leukste Sinterklaasdecoratie gespot op Instagram

Wil je het gezellig maken voor Sinterklaas, maar is je creativiteit op? Er zijn allerlei leuke manieren om zelf Sinterklaasdecoratie te maken. Speur Instagram en Pinterest af, op zoek naar makkelijke en leuke projecten. Met deze drie DIY-projecten willen we zelf aan de slag.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bianca Schouten (@from_biancas_hands)

Sinterklaaskrans

Je kent de kerstkrans waarschijnlijk wel, maar voor Sinterklaas kun je ook prima een krans maken. Bianca is creatief aan de slag gegaan door zelf poppetjes en een boot te knutselen. Met touw en kralen maakte ze een slinger die ze erboven hing. Ook een idee: versier de ring met (nep)pepernoten en ander snoepgoed. Hang ‘m op een mooie plek en je bent klaar voor het feest.

Feest aan de muur

Een lege plank in huis? Maak ‘m Sinterklaas-proof. Zet er gezellige mini-pieten op, zoals je ziet bij Vivian. Een leuke kaart of slinger maakt het helemaal af. Schrijf een welkomstbericht voor Sinterklaas en zet dit op de plank. Een gezellig lichtje erbij? Koop leuke theelichten met Sint en Piet erop.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Linda van der Tier (@bytierelier)

De Sinterklaasstolp

Deze creatieveling heeft een stolp omgetoverd tot Sinterklaasdecoratie. Als je nog een stolp of pot in huis hebt kun je meteen aan de slag. Knutsel of koop Sint en pieten, zet ze in de stolp et voilá. Pepernoten of een chocoladeletter over? Deze maken het tafereel af. Ook chocolademunten kunnen wat extra’s toevoegen aan deze fantastische decoratie.

Meer inspiratie?

Nog even verder knutselen? Op zowel Pinterest als Instagram vind je nog veel andere Sint-DIY’s. Zoek bijvoorbeeld op: Sinterklaasdecoratie. Zoek je nog een leuk spel voor Sinterklaas? Een dobbelspel is een goede optie. Download gratis de regels voor het dobbelspel. Dus dobbelen en knutselen maar!

Cadeau inspiratie…

nog meer: DIY