WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Warm woongeluk

Waar de woonkamer hoogstwaarschijnlijk de lijst van favoriete plekjes in huis aanvoert, bungelt de hal er vaak wat vergeten bij. Ook de plekjes en ruimtes in huis waar je minder tijd doorbrengt, verdienen de aandacht. We nemen de keuken, gang en slaapkamer onder de loep. (promotie)

De keuken

  • Is het koud in de keuken? Zet de oven open nadat je ‘m gebruikt hebt. De ‘gratis’ warmte die vrijkomt, warmt de ruimte lekker op.
  • Plaats je koelkast niet naast de verwarming, maar kies juist de koelste plaats uit. Hoe groter het temperatuurverschil tussen de binnenkant van de koelkast en daarbuiten, hoe meer energie het apparaat moet gebruiken bij het koelen.
  • Wil je altijd warm water in de keuken, ook al is er tegelijkertijd iemand aan het douchen? Let dan op de ComfortWaarde (CW-klasse) van de cv-ketel. Hoe hoger de waarde, hoe beter de ketel tegelijkertijd meerdere waterbronnen kan verwarmen. Met CW-klasse 6 weet je zeker dat dit goed zit. Meer weten over de cv? Bekijk alle do’s en don’ts over de cv-ketel.

De slaapkamer

  • Je slaapt het diepst en lekkerst als je slaapkamer niet al te warm is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 18 graden Celsius de ideale slaapkamertemperatuur is. Zet de verwarming in de kamer een uur voordat je gaat slapen lager of uit. Dit kan simpel en snel met behulp van een slimme thermostaat.
  • Simpel, maar effectief: een vloedkleed naast je bed. Zo heb je bij het opstaan meteen lekker warme voeten.

De gang

  • Vanaf de voordeur kan veel kou binnendringen richting de hal. Tocht- en drempelstrips kunnen heel wat kou tegenhouden. Hierdoor wordt de temperatuur in je gang stukken aangenamer. Bijkomend voordeel: er glipt zo ook minder kou richting je woonkamer. Er hoeft zo ook minder hard gestookt te worden en je energierekening zal slinken.
  • Een gordijn voor de voordeur (kies voor een dik en velours exemplaar) houdt kou en tocht tegen.
  • Veel kou en tocht komt binnen via de brievenbus. Door een tochtwerende borstel aan te brengen achter je brievenbus, voorkom je dit. En fijn: bij sterke wind zul je geen last meer hebben van het klepperende geluid.

Met deze handige apps maak je het thuis nog fijner!

Bron: in samenwerking met Essent.

Advertisement

nog meer: Comfortabel wonen