WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonplant van de maand april: Peperomia

Bladeren in groen, geel, rood en zilver. Met bladtekening of juist aaibaar glad. Combineer een aantal van de compacte Peperomia-planten voor een puur natuuruitstraling in je woonkamer. (promotie)

Spannende bladplant

Met zo’n 500 leden is de Peperomia- familie lekker divers. Sommige Peperomia-soorten bloeien met stevige groene stengels die als antennes in de lucht steken, maar eigenlijk zijn de bladeren altijd de aandachtstrekkers. Die kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Of juist robuust, in een volle struikvorm. Ze zijn er in veel tinten groen, met geel, rood en zilver, effen én met bladtekening. Het mooie aan de Peperomia is dat deze woonplant van de maand maart ook heel geschikt is voor mensen met niet al te groene vingers.

Mooi achter glas

Met haar ronde vorm en rijke bladgroei past de Peperomia goed in de huidige stijltrend waarin cirkels en verbinden centraal staan. Wil je de cirkeltrend doortrekken, zet de Peperomia dan in een lage schaal op een rond onderbord op een ronde tafel, om de straalbeweging van een steentje in stil water na te bootsen. De laagblijvende soorten zijn heel geschikt om in flessentuintjes en terraria te gebruiken.

peperomia

Peperomia: bescheiden blikvanger

  • Volledige naam: In het Nederlands heeft hij een paar illustere bijnamen, zoals zwanenkroos, dwergpeper, krokodillentranen of rattenstaartje. (Peperomia)
  • Geboorteplaats: het Amazonegebied van Zuid-Amerika
  • Uiterlijk: is er in vele soorten, maten en kleuren; van groen tot roze. Bloeit met omhoog stekende ‘staartjes’, maar de bladeren weten pas echt de aandacht te trekken.
  • Karakter: In zijn geboortegebied groeit de Peperomia het liefst onder bomen waar het warm en schaduwrijk is, daarom staat hij bij ons thuis ook het liefste licht, maar niet in de volle zon (al kan hij die vaak wel hebben). Laat de potgrond niet helemaal uitdrogen en geef geen water op het blad.

peperomia

De Peperomia is de woonplant van de maand  april. Ook Wendy van beeldSTEIL en stylist Leonie Mooren gaven de Peperomia een plekje in huis.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl.

nog meer: Botanisch wonen