WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pittig groen in huis

Een beetje groen in huis doet ieder interieur goed. Zeker met zo’n pittige plant als de Peperomia. Stylist Leonie Mooren geeft tips. (promotie)

Blaadjes

De Peperomia betekent letterlijk ‘lijkt op pepers’ en is ook hier ook echt verwant aan. Maar de plant staat vooral bekend om de vele verschillende soorten prachtig blad. Groen, bont, rond, spits, gestreept – je kunt het zo gek niet bedenken of de Peperomia heeft het te bieden.

Tot zijn recht

Al dat moois kun je goed laten zien in een strakke donkere kast met glazen deurtjes. Door de donkere kleur van de kast komen alle verschillende kleuren groen mooi naar voren. Hetzelfde geldt voor de tafel. Weinig omgevingskleur laat het groen tot zijn recht komen.

Rustig

Houdt de verdere styling rustig. Bijvoorbeeld blauw als accentkleur en wat basiskleuren, maar het groen moet het doen! Door de verscheidenheid aan vorm en kleur van de plantjes kun je deze fijn combineren met materialen als keramiek, hout, linnen en glas. Mooi van oorsprong en eenvoud.

peperomia

In elk interieur past wel een plant en er zijn heel veel mogelijkheden. Daarom stelt Leonie elke maand een andere plant centraal. Volgende maand bespreekt ze tropische schoonheden. Kijk voor meer info op www.mooiwatplantendoen.nl.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl.

Peperomia is de woonplant van de maand april. Nieuwsgierig hoe Wendy van BeeldSTEIL deze plant een plekje in huis gaf? Lees het hier.

logo-europa-2

nog meer: Botanisch wonen