WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleuren feest: tropische planten in huis

Felle bloemen en prachtige diepgroene bladeren: haal een tropische schoonheid in huis. Hoe je ze stylet? Leonie Mooren geeft advies. (promotie)

Schoonheden

Tropische planten heb je in vele soorten en maten. De Medinilla bijvoorbeeld, met zijn grote groene bladeren en een soort licht roze tasje als bloem. Of ga voor de gebloemde schoonheden Gloriosa (ook wel prachtlelie genoemd) of Anigozanthos (de ‘kangoeroepoot’).

Feestje

Heb je een industriële sfeer in huis? Dan komen deze planten nog meer tot hun recht. Het contrast maakt zo’n hoekje in huis des te spannender. Dus ga los met lekker veel planten en maak er een tropisch feestje van.

tropische planten

Less is more

De frisse kleur van het blad en de bijzondere vorm van de bloemen is al genoeg om een omgeving mee te vullen. Juist tussen eenvoud en rustige tinten vallen ze lekker op. Laat de tropische schoonheden stralen, dat is wat ze verdienen!

Elke maand stelt Leonie een andere plant centraal. Want in elk interieur past wel een plant en er zijn heel veel mogelijkheden. Volgende maand: de groener dan groene Zamioculcas. Kijk voor meer info op www.mooiwatplantendoen.nl.

Tropische schoonheden zijn de woonplanten van de maand mei. Nieuwsgierig hoe April and May deze planten een plekje in huis gaven? Lees het hier.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl.

logo-europa-2

nog meer: Botanisch wonen