WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kijkje in de keuken van Binti Home

Regelmatig verandert Souraya van Binti Home de styling in haar interieur. Zo had ze in de vensterbank van het kleine raam allemaal glaswerk neergezet, omdat het licht daar mooi doorheen komt. Maar is het tijd voor een nieuw idee: groen in de keuken. ‘Dat staat altijd zo sfeervol.’ (promotie)

Narcissen in mijn vensterbank

Ik heb erg veel planten in mijn huis staan, met name cactussen en vetplanten, maar ik hou ook erg van bloemen. In de vensterbank heb ik daarom wat narcissen neergezet allemaal in de kleur wit. De hoge planten passen perfect voor mijn hoge ramen en geven zo stiekem al een beetje een voorjaarsuitstraling ( waar ik na 2,5maand Egypte echt wel weer aan toe ben haha). Wist je trouwens dat de narcis de woonplant is van februari?

Planten in potten en vazen

Een leuke stylingtip is om de planten zowel in potten als vazen te plaatsen. Ik heb erg veel terracotta potten in huis staan en zet hier ook voornamelijk al mijn planten in. Maar ik vind het wel erg leuk om dit te combineren met andere materialen zoals glas of ander aardewerk. Zo heb ik twee narcissen in een vaas geplaatst. Je kan de narcis eerst in een potje zetten en dan in de vaas, maar ik koos ervoor om de plant gewoon zo in de vaas te zetten. Een iets hogere witte vaas bleek geschikt te zijn voor het potje met groepje narcissen, het paste perfect. Hierdoor creëer je wat hoogte verschil met de andere planten.

narcissen in potten

Witte bloemen

Ik heb veel kleur in huis, ik word daar erg vrolijk van. De narcis bestaat ook in een gave gele uitvoering maar ik wil wel dat het kleurgebruik in een ruimte goed in balans is. Daarom heb ik voor de keuken alleen voor de witte bloemen gekozen. Voor de witte plissé gordijnen geven deze narcissen een is het een mooie zachte uitstraling. De terracotta potten geven een mooi krachtig accent samen met het groen van de stelen van de narcis. Heb jij ook planten of bloemen in jouw keuken staan? En welke?

witte narcissen

Stylingvideo

Bij deze stylingtips hoort ook een video welke ik op mijn youtube account heb geplaatst. Bekijk de video hieronder en abonneer je meteen op mijn account om op de hoogte te blijven van andere video’s!

De narcis is de woonplant van de maand februari. Nieuwsgierig hoe stylist Leonie Mooren de narcis een plekje in huis heeft gegeven? Lees het hier.

Bron: Styling en Fotografie Souraya Hassan, Binti Home | in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl

nog meer: Botanisch wonen