kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspots in ‘t groen

Terwijl de ijspegels aan het dak hangen en de bevroren planten onder je voeten knisperen, is er niets leukers dan lekker warm en comfy groene winkeltjes afstruinen. Wat het oplevert? Vreemde, wortelloze planten, een hoofd vol plannen, de lekkerste cappuccino ooit en… blosjes op je wangen! (promotie)

Wildernis – Amsterdam

Tijdens een rondje Amsterdam mag je Wildernis niet missen. Overal waar je kijkt, staan, hangen en liggen planten – met cactussen en terracotta in de hoofdrol. Terug naar de seventies? Echt wel! Macraméhangers aan het plafond met hangplanten. Kronkelige Tillandsia –plantjes zonder wortels op boomstronken – echt, zegt eigenaresse Mila, die hoeven alleen soms beneveld te worden. Groot is de winkel niet, groots wel. We besluiten het bezoek met een thee, want die kun je hier tenslotte ook nog drinken.

groene hotspots wildernis amsterdam

Coffeelab U.C. – Eindhoven

Hoewel het hier eigenlijk om de koffie te doen is, kon eigenaar Jeroen Veldkamp het niet laten om zich flink op de inrichting los te laten. Het resultaat is één grote, gezellige ontmoetingsplek waarbij geen centimeter onbenut is gelaten voor nog meer levend groen. Boven je hoofd bungelt een wirwar aan hangende planten, waaronder een aantal van www.plantbeu.nl, die opgelapt zijn bij Coffeelab en weer een plakje zoeken bij iemand anders. En ook niet onbelangrijk: de cappuccino hier is de beste die wij ooit hebben geproefd.

Tip: ga ook even kijken bij de Media Markt een stukje verderop. Het bushokje aan de voorzijde is volledig begroeid met planten door middel van een verticaal systeem.

koffielab

STEK- Rotterdam

Speciaal voor de stadsbewoners die ook graag een groen paradijsje willen is er in Rotterdam STEK de stadstuinwinkel. Je vindt hier van alles, maar vooral heel veel biologische zaden, natuurlijke planten en duurzame producten waarmee elke stadstuin, balkon of dakterras omgetoverd kan worden tot een groen paradijs.

Stek Rotterdam

Tuincentrum het Oosten- Aalsmeer

De grootste van Nederland – need to say more? Op de meer dan 80.000 m2 winkelvloer kan de echte tuinliefhebber uren ronddwalen.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl

nog meer: Botanisch wonen