WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groen met een boodschap

Wist je dat veel planten staan voor een bepaalde symboliek? Waar het vergeet-me-nietje voor staat, hoeven we vast niet uit te leggen, maar de betekenis van andere bloemen en planten is niet altijd meteen duidelijk. Handig om te weten dus, voordat je een collega de eeuwige liefde verklaart. (promotie)

planten

Voor een goede vriend

Met viooltjes zeg je ‘denk aan mij’, lelietje-van-dalen staan voor de terugkeer van geluk, Campanula voor vastberadenheid en lelies voor majesteitelijkheid. Ook bladplanten kunnen een bepaalde symboliek uitdrukken. Zo staat een varentak voor oprechtheid en klimopblad voor trouw en verbondenheid. Prachtig om zo’n blad in gedroogde vorm op een zelfgemaakte kaart te plakken en naar een goede vriend te versturen. Ook met kamerplanten kun je een boodschap overbrengen. De kamerboom Beaucarnea staat bijvoorbeeld symbool voor kracht en onverstoorbaarheid en de Pachira voor fortuin en geluk. Geef een passende plant cadeau en omschrijf in een handgeschreven kaart waar de plant voor staat. Persoonlijker kan het niet!

Liefde verklaren

Waarschijnlijk eentje waarbij we allemaal weleens de mist in zijn gegaan; tulpen, in welke kleur dan ook, zijn altijd een liefdesbetuiging. Ook munt geeft aan dat je warme gevoelens hebt en gipskruid staat zelfs voor eeuwigdurende liefde. Is de liefde nog pril, dan kun je beter kiezen voor de sering. Wens je iemand anders huwelijksgeluk toe, dan zou je de bruidsbloem (Stephanotis) cadeau kunnen geven. Aan een geliefde als stille hint kan natuurlijk ook…

Rozen: let op de kleur!

Dat rozen symbool staan voor liefde is bekend. Maar dat er ook een onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende kleuren en zelf het bloeistadium waarin ze verkeren? Met een rode roos toon je liefde en respect. Een witte staat voor echte liefde en puurheid en de roze voor dankbaarheid en vriendschap. Staan de rozen die je geeft nog in knop, dan kondigt dit een prille of geheime liefde aan. In volle bloei wordt een wat rijpere liefde en diepere band aangegeven. Laat de gele variant liever achterwege: deze staat voor ontrouw.

Tip: Geef de ontvanger een potroos cadeau: deze zijn er net als snijrozen in allerlei kleuren maar staan veel langer dan een boeket. Zo blijft de boodschap in leven.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl | Bron beeld: mooiwatplantendoen.nl

nog meer: Botanisch wonen