WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een boom van een plant

Volgens de Urban Jungle-trend is de plant een onmisbaar stukje interieur. Zo vind ook stiliste Leonie Mooren, die elke maand een andere woonplant centraal stelt. Deze maand: de kamerboom. (promotie)

kamerboom

Groot en klein

Wil je echt een statement maken met een plant? Kies dan voor een kamerboom. Die lijkt op het eerste oog misschien wat onhandig groot, maar geeft juist sfeer in een kleine ruimte. Bovendien zijn ze er in alle soorten en maten. Maak een verzameling van hoge en lage en verschillende soorten kamerbomen voor een warme uitstraling.

Potmania

Wanneer je de kamerbomen in potten van natuurlijk materiaal (bamboe, riet, juten, hout) stopt, zorgt dat weer voor eenheid in het geheel. Maar je kunt ook kiezen voor aanvullende materialen, zoals potten van leer, met een cementlook of ouderwetse rode terracotta potten. Dat maakt het extra spannend.

Sfeer van binnenuit

Met de planten voor het raam, creëer je een heerlijk orangerie-gevoel. Het licht kan nog gewoon binnenkomen, maar de natuurlijke haag voor het raam voorkomt ‘inkijk’. En het ziet er ook van buiten gezellig uit.

Planten passen in elk interieur en er zijn zóveel mogelijkheden. Volgende maand vertelt Leonie over Narcissen. Meer weten over planten? Kijk dan op www.mooiwatplantendoen.nl.

De kamerboom is de woonplant van de maand januari. Nieuwsgierig hoe April and May de kamerboom een plekje in huis gaven? Lees het hier.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl
logo-europa-2

nog meer: Botanisch wonen