WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze items passen perfect in een botanisch interieur

Bij een botanisch interieur denk je waarschijnlijk vooral aan een flinke hoeveelheid planten. En inderdaad, planten zijn daar een belangrijk onderdeel van. Toch is er nog véél meer dat een botanisch interieur kan maken of kraken. De mooiste items op een rij.

Botanisch interieur

De term ‘botanisch’ betekent ongeveer ‘alles wat met plantkunde te maken heeft’. Niet gek dus, die grote variatie aan planten. Maar wil je er écht een botanisch interieur van maken? Voeg dan vooral items, meubels en accessoires van natuurlijke materialen toe. Om maar even in de plantkunde te blijven: hout, riet, linnen en katoen, of wat dan ook ooit maar deel uitmaakte van iets dat uit de bodem groeit. Maar ook natuurlijke elementen die niet zozeer van planten komen, doen het uitermate goed in een botanisch interieur. Beton bijvoorbeeld, maar ook: leer, aardewerk en glas. Laat de collectie van vtwonen daar nu nét in voorzien.

Hout

Het ligt niet zo ver van de plantkunde af: hout. Vooral houten elementen die er zo onbewerkt mogelijk uitzien, passen helemaal in de botanische sferen. Een houten krukje van teakhout bijvoorbeeld, waarbij je de organische vormen nog terugziet. Of de serveerplank van walnoothout, met nerven en al. Of ga voor hét iconische designaccessoire van dit moment: het handje dat je al op menig bureau of koffietafel hebt zien staan.

Beton

Beton doet het altijd goed in een botanisch interieur. In de basis van je interieur bijvoorbeeld, met een betonvloer, of muren met een betonlook. Maar ook in je inboedel is beton een eyecatcher. Denk aan lampen of opbergboxen. En vergeet de details niet, zoals de kaarsen van het merk Blomus.

Katoen en linnen

Katoen en linnen kunnen een extra rustiek tintje geven aan een botanisch interieur. Vooral wanneer je kiest voor rustige, lichte kleuren. Beige bijvoorbeeld. Wat dat betreft is het tafelkleed van Nordal een goede vondst, al is-ie stiekem veel te mooi voor de vlekken van een bord spaghetti met rode pastasaus en een glas rode wijn. Je kunt ‘m altijd nog over de bank draperen, net als het plaid van Bloomingville. Ook altijd goed: linnen als dekbed. Een grote plant ernaast, niets meer aan doen.

Leer

Vooral cognac leer is een fijne combinatie met je groene natuurschoon. Ook nog eens helemaal volgens de trend, en een stuk makkelijker schoon te houden dan katoen en linnen. Hoewel, over goede combi’s gesproken: met cognac leer, linnen én een paar planten heb je al snel dé ingrediënten voor een botanisch interieur.

Rotan

Misschien wel de grootste trend van de laatste jaren: rotan. We werden massaal verliefd op de lampen, stoelen en manden; zolang het maar van rotan was. Ook in een botanisch interieur komt rotan goed tot z’n recht. Het oogt natuurlijk en rustiek, en vormt de perfecte combinatie met je planten.

nog meer: Botanisch wonen