kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De groene vondsten van April and May

Dat April and May enorme liefhebbers zijn van planten hoeven ze ons niet meer te vertellen. Op hun blog delen ze daarom graag de laatste groene vondsten en hoe planten een ruimte kunnen veranderen. (promotie)

kamerbomen

kamerbomen

plantdetails

plant-afdruk

Zwart-wit gevoel

Deze keer laten we je graag een aantal kamerbomen zien en hoe deze een ander gevoel krijgen in een lichte en donkere ruimte. We hebben een aantal bomen geselecteerd in verschillende formaten die allemaal erg mooie details en verschillende bladeren hebben. Wat ons vooral aanspreekt zijn de verschillende stammen van de bomen en hoe deze de plant een ander karakter geven. Hoogstwaarschijnlijk bepalen deze details welke plant het beste bij jou past en je het meest aanspreekt.

We hebben twee dezelfde beelden gecreëerd waarbij we de planten in een zelfde compositie hebben gebruikt in een witte, lichte ruimte en een donkere ruimte waardoor direct een ander gevoel ontstaat. In een lichte ruimte ontstaat door het gebruik van planten een fris en clean gevoel. Echter wanneer je dezelfde planten gebruikt met een donkere wand ontstaat er een meer moody en mysterieuze sfeer. Wanneer je in een ruimte planten wilt gaan gebruiken en een bepaalde sfeer wilt neerzetten kijk dan dus ook goed naar de kleuren die je in de rest van de ruimte gebruikt.

Print de plant

Naast dit contrast in kleur en sfeer hebben we ook iets gemaakt wat je zelf kunt doen. Tijdens het maken van de beelden in de lichte ruimte werden er door het zonlicht prachtige schaduwen gemaakt op de muur. Door hier een foto van te maken en deze iets digitaal te bewerken creëer je je eigen persoonlijke grafische print voor thuis.

We hopen dat je geïnspireerd door onze laatste groene vondsten. De namen van dan de planten vind je onderstaand en meer informatie kun je uiteraard vinden op mooiwatplantendoen.nl

De kamerboom is de woonplant van de maand januari. Nieuwsgierig hoe stylist Leonie Mooren de kamerboom een plekje in huis gaven? Lees het hier.

1. Pachira | 2. Polyscias | 3. Beaucarnea | 4. Dracaena

nog meer: Botanisch wonen