WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bij Binti Home: Afrikaanse sferen met de Zamioculcas

Wat word ik blij van deze plant, de Zamioculcas. De plant staat al een tijdje in mijn huis en ik vind het leuk om de plant in verschillende settings te plaatsen op diverse plekken in mijn huis. In elke sfeer komt de plant goed tot zijn recht, welke setting is jouw favoriet? (promotie)

Woonplant van de maand juni: Zamioculcas

Ik hou erg van planten met een stevige uitstraling en een dikker blad. Het blad van deze plant doet mij een beetje denken aan een vetplant. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet hele groene vingers heb maar wel ontzettend van groen hou. Ik heb daarom ook veel vetplanten en cactussen in huis staan. Deze Zamioculcas, woonplant van de maand, is ook makkelijk te onderhouden, wat perfect is voor mij. Wel groeit hij echt ontzettend goed en bij het zien van nieuwe stelen word ik altijd erg blij en ben ik stiekem een beetje trots dat deze plant het zo goed doet!

Ik heb pas de wand bij mijn zithoek een andere kleur gegeven, de kleur Relaxed Mist 4015 van de serie Couleur Locale van Flexa. Aan de wand heb ik twee ronde Binga manden opgehangen welke gemaakt worden door de Batonga stam uit Zimbabwe. Deze plant groeit met name in Afrika waaronder in Zimbabwe, toevallig dat het zo mooi klopt! Ik heb de plant in een ruime terracotta pot gezet wat de natuurlijke pure uitstraling nog eens extra versterkt.

Zamioculcas

Ton sur Ton styling

Ik vind het mooi om met verschillende groentinten te werken en dat kan ook heel goed voor de groene wand in mijn woonkamer. De twee wat kleinere planten staan mooi bij elkaar. Eigenlijk ben ik niet zo van symmetrie en twee dezelfde producten bij elkaar plaatsen, vandaar dat ik ook voor twee verschillende potten heb gekozen. Ik heb de rechter terracotta pot groen geschilderd om nog wat meer ton sur ton effect te krijgen in deze hoek.

Ton-sur-ton styling

Zamioculcas bladeren

Plant als sfeermaker in de ruimte

Al een lange tijd staat deze Zamioculcas op mijn turquoise kast. Als je vanaf de hal de woonkamer in loopt is deze hoek het eerste wat je ziet en ik vind deze plant dan ook echt een fijne sfeermaker in de ruimte. De plant is echt ontzettend gaan groeien, dat is dat beetje trots waar ik het eerder over had. De hele plant was eigenlijk even hoog als de stelen in het midden en zoals je ziet zijn er drie uitschieters wat de plant een beetje een speelse uitstraling geeft. De stelen worden wel wat zwaar en gaan hangen maar als je af en toe de pot draait dan groeien de stelen toch de juiste richting op. Ik ben erg benieuwd hoe groot deze plant uiteindelijk gaat worden. Ik geniet volop!

Plant als sfeermaker

De Zamioculcas is de plant van de maand juni. Nieuwsgierig hoe stylist Leonie Mooren de Zamioculcas een plekje gaf in huis? Lees het hier.

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl | Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home

nog meer: Botanisch wonen