WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De Azalea op pootjes

Azalea, dat is toch zo’n Oosters wonder met een Zen-uitstraling? Inderdaad, daar ken je ‘m van. In een uitgelaten mix van bollen en kleuren, past de Azalea als woonplant van de maand december perfect bij de woontrend waarin energieke prints centraal staan. Met dank aan een unieke pot die je zelf kunt maken in knalkleuren, pastels, printjes; het mag allemaal! (promotie)

Dit heb je nodig

  • een mooie, grote Azalea
  • een halve tempex (= piepschuim) schaal, met een doorsnede van 40 cm
  • 3 kleinere bollen met een doorsnede van 8 cm
  • verf in diverse kleuren (muurverf voor buiten dekt fijn!)
  • kunststoflijm
  • kwasten, schaar, stokjes

Zo maak je de plantpot

Stap 1
Schilder de grote schaal aan de binnen- en de buitenkant. Laat de plekken waar de kleinere bollen op worden geplakt vrij voor meer houvast bij het lijmen.
Schilder de bollen in een afwijkende kleur. Dat gaat het makkelijkst als je ze even op stokjes zet, om rondom overal bij te kunnen. Goed laten drogen.

Stap 2
Snij een stukje van de bovenkant van de kleine bollen, zodat je een groter oppervlak voor de lijm hebt. Voor extra versteviging kun je een stokje door de kleine bollen prikken. Zorg er wel voor dat dit niet door de binnenwand van de schaal gaat, om eventuele lekkage te voorkomen. Lijm de drie kleine bollen als pootjes onder de schaal.

Stap 3
Zet je Azalea los in de schaal. De plant bloeit zo rijk dat de binnenkant van de schaal amper te zien is en zo kun je hem makkelijk even pakken voor een dompelbad.

piepschuim vaas

piepschuim vaas

Bron: in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl.

nog meer: Botanisch wonen