WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van houten kist naar opbergkastje

Maak van een houten kist je eigen opbergkastje! Voorheen slingerde overal wat rond: hier een planner, daar mijn washitape en weer ergens anders mijn potloden. Elke keer was ik wel weer iets kwijt, tijd om daar verandering in te brengen! Met dit opbergkastje heb je alles bij de hand en je neemt hem ook nog eens makkelijk mee naar een ander plekje in huis om ergens anders dan aan je bureau te werken.

Dit heb je nodig

  • Houten kist met deksel 600x400mm (Hornbach)
  • Underlayment 9 mm
  • Pianoscharnier 600x20mm
  • Zaag
  • Schroevendraaier
  • Stoffeernagels
  • Bezemsteel
  • Houtlijm
  • Verf naar keuze
  • Printable weekplanner

Aan de slag met de houten kist

Allereerst zaag je het pianoscharnier op maat. Zorg dat het scharnier binnen de randen van het deksel valt. Bevestig het pianoscharnier met de bijgeleverde schroefjes op de buitenste rand van het deksel en de bovenste rand van de kist. Je deurtje zit nu vast. Op het deurtje bevestig je een houten bakje waar je je weekplanner in kunt zetten. In dit stappenplan kun je lezen hoe je deze houten bakjes maakt. Download het bestand met de weekplanner en print deze uit.

De binnenkant van het opbergkastje

Aan de binnenkant van het kastje heb ik ook houten bakjes bevestigd om spulletjes in op te kunnen bergen. Lijm deze vast met houtlijm. Geef je opbergkastje nu een likje verf in een kleur naar keuze. Ik heb gekozen voor de kleur Forel van Histor.

Aan de binnenkant van de deur heb ik een touwtje gespannen zodat ik daar mijn notitieboekjes kan bewaren. Bevestig aan beide kanten twee stoffeernagels in het houten latje van de deur. Bevestig nu kruiselings het touw om de stoffeernagels. Tot slot heb ik van een oude bezemsteel twee houten stukjes gezaagd waar ik mijn washi tape op kan bewaren.

Door het hele huis aan het werk

Een ideaal kastje om al je spulletjes in op te bergen en je planning in het zicht te bewaren! Heb je zin om even ergens anders te werken dan aan je bureau, bijvoorbeeld aan de eettafel? Dankzij het handvat bovenop het kastje neem je hem makkelijk mee naar een andere plek. Dit kastje maakt je werkplek een stuk georganiseerder en dat werkt veel fijner!

Tanja van Hoogdalem

Tanja van HoogdalemTanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers