WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: serviesrek voor in de keuken

Door de jaren heen heb ik heel wat servies verzameld. Vanuit huis heb ik deze ‘serviestik’ al meegekregen. Mijn moeder was namelijk een enthousiaste servies verzamelaar. Elk seizoen kwam er wel een nieuw servies op de planken in de keuken. Tot op heden heb ik mijn servies gewoon opgestapeld in de kasten en los op het aanrecht bewaard. Zonde eigenlijk, want zo zie je er bijna niets van! Tijd om daar verandering in te brengen. Ik maakte een DIY multifunctioneel serviesrek voor in de keuken! Bovenin kan ik mooie borden uitstallen en onderin kan ik nog extra servies kwijt, zoals mooie schaaltjes en mokken.

Dit heb je nodig

 • Populieren multiplex 12 mm, 244×122 cm
 • Hamer
 • Verloren kopspijkers 1,6x30mm

Aan de slag met het serviesrek

 • Allereerst bepaal je de maat van je serviesrek. Ik heb alles laten zagen in de bouwmarkt in de volgende maten:
  –  Voor het bordenrek: 1x achterplaat 29×80 cm, 2x stroken 5×80 cm, 2x stroken 5×31,4 cm en 1 strook van 4×82,4 cm.
  –  Voor het kastje onder het bordenrek: 1x achterplaat 15×80 cm, 2x boven en onderkant 20×80 cm, 2x zijkanten 20×17,4 cm en 1x tussenplankje 15×18,8cm.
 • Bevestig alle delen aan elkaar met verloren kopspijkers. Deze zijn stevig genoeg voor je serviesrek en zie je bijna niet zitten!
 • Bevestig vervolgens het bordenrek aan het kastje met verloren kopspijkers via de binnenkant van de bovenkant van het kastje.
 • Tot slot kun je je mooiste servies in het serviesrek plaatsen. Een echte eyecatcher in je keuken :)!

DIY-idee: servies in de keuken

Op het serviesrek heb ik diverse borden uitgestald. Mix en match verschillende borden met elkaar voor een speels effect! Zo koos ik bijvoorbeeld voor borden in verschillende kleuren en afmetingen en met verschillende printjes! Het witte bord en het kopje met tekst zijn van de vtwonen happy servies serie. Een hele mooie servieslijn met happy quotes! Het bord met palmbomen is van HKliving en het zwarte en groene bord zijn van Bloomingville. Welke is jouw favoriet? Ik kan eigenlijk niet kiezen ;).

Tanja van Hoogdalem

Tanja van HoogdalemTanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen.nl deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers