Restaurant in het sprookjesachtige Toscane

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Ik heb weer een echte REMADE locatie voor jullie gespot! Dit keer een restaurant in Florence, de hoofdstad van het sprookjesachtige Toscane. Het interieur is echt om van te dromen maar zeker niet om van in slaap te vallen: een mix van vintage en design en een overvloed aan planten en bloemen.

La Menagere: mix van oud en nieuw

Oh wat word ik toch gelukkig van dit soort adresjes waar de historie van een pand zo goed is terug te zien! Dit historische pand heeft een make-over gekregen met zoveel oog voor detail, respect voor het verleden en vooral veel liefde. Eeuwen geleden fungeerde het pand als paardenstallen van Palazzo Ginori. Vanaf 1896 tot maar liefst 2005 was er een gerenommeerde winkel genaamd La Menagere, in dit prachtige pand gevestigd. Hier kwamen de inwoners van Florence om onder andere hun potten en pannen te verkopen. Van 2005 tot 2015 hebben er allerlei verschillende restaurants op deze locatie gezeten. Sinds vorig jaar is door de architectuur van q-bic de rijke geschiedenis van dit pand terug te zien in het nieuwe concept restaurant La Menagere.

Na jaren verstopt te hebben gezeten zijn in 2015 de authentieke muren (van baksteen en beton) van La Menagere zichtbaar gemaakt wat het pand zoveel sfeer en authenticiteit geeft. Vanwege de enorme diversiteit aan materialen die uiteindelijk toch in harmonie zijn vind ik dit interieur echt fantastisch! Er is zodanig ontworpen dat alles een prachtig warm en stoer geheel vormt. Zo is er gewerkt met staal, beton, hout, bakstenen, planten en bloemen. La Menagere heeft een robuuste en vintage basis waaraan hier en daar design elementen en bloemen zijn toegevoegd. Ik ben echt niet de enige die een groot fan is geworden van dit bijzondere interieur. La Menagere was afgelopen jaar genomineerd voor het mooiste restaurant en bar design van Europa en is uiteindelijk op de tweede plaats geëindigd wat toch een prestatie van formaat is.

La Menagere: concept restaurant

Naast het adembenemende interieur is de sfeer ook fantastische en het eten is heerlijk. La Menagere herbergt een restaurant, koffiebar, cocktailbar, winkel en bloemist. Midden in de winkel bevindt zich de bloemist waar je prachtige en bijzondere bloemen kunt kopen en bovendien aan een paar tafeltjes heerlijk een kop koffie kunt drinken. Dit gedeelte is ingericht met prachtige vintage meubels. In het restaurant, het gedeelte met hangende orchideen, worden moderne Italiaanse gerechten geserveerd met een eigen twist. Wij hebben hier echt lekker en bijzonder gegeten (reserveren is aan te raden). De obers waren ontzettend vriendelijk en zagen er bovendien ook nog eens heel leuk uit. Naast dineren in het restaurant kun je ook relaxt tapas eten en cocktails drinken in de bistro van La Menagere waar je overigens ’s ochtends ook heerlijk kunt ontbijten. De mogelijkheden hier zijn legio want je kunt hier ook nog eens terecht voor het shoppen van leuke woonaccessoires.

Dit is echt een van mijn favoriete adresjes in Italie en wat mij betreft is dit met recht een vergeet-mij-nietje dat je zeker moet onthouden als je op reis gaat naar Toscane. Ga je binnenkort op reis naar Toscane? Twee jaar geleden schreef ik een blog over onze reis naar Toscane, wie weet dat daar nog leuke tips voor je tussen staan.

REMADE with love

beeld vtwonen Beeld

Anne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen award heeft gewonnen. Naast alle interieur ideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

Lees verder onder de advertentie