WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sfeervol eten bij restaurant Waag in Leiden

Vorige week heb ik jullie al kennis laten maken met een heel leuk adresje in Leiden en deze week deel ik mijn andere favoriete adresje met jullie: restaurant Waag. Dit restaurant, gelegen in het prachtige historische centrum van Leiden, is wat mij betreft het mooiste restaurant van deze prachtige stad.
Waag hotspot Leiden

Waag het erop!

Ooit was de Waag de plek in Leiden waar goederen gewogen werden. Inmiddels is dit rijksmonument met veel liefde en respect voor de historie door architect Marlies de Boer, interieurontwerpster Mariëlle van Tol en Debuut horecabeheer omgetoverd tot een uniek en sfeervol restaurant/café genaamd Waag. Het authentieke pand geeft bij binnenkomst meteen een warm gevoel vanwege de Perzische tapijten, de sfeervolle verlichting en het kleurgebruik van warme tinten. Helaas heb ik van het oude gedeelte geen foto’s kunnen maken, maar ik zou zeggen ga vooral zelf een kijkje nemen. De glazen nieuwbouw, de ruimte waar wij geluncht hebben, is echt ‘gewaagd’ (‘wie niet waagt wie niet wint’) en indrukwekkend ingericht. Een prachtige combinatie van stoer (zwart staal), fris (muur vol met planten en rieten lampenkappen) en authentiek (oude weegschalen). Daarnaast ben ik ook echt fan van de verschillende tegeltjes die gebruikt zijn.

Waag hotspot Leiden

Eten en drinken bij Waag

Ook is mij het eten heel goed bevallen. Ze hebben een eenvoudig en betaalbare menukaart, waarvan ik de couscoussalade met een gerookt zalmmootje uit de Josper oven uitkoos. Deze was echt om van te smullen. Ook veel andere gerechten op de kaart worden bereid in de Josper houtskooloven en persoonlijk vind ik dat deze bereidingswijze een heerlijk smaak geeft aan het eten. Wat je hier zoal kunt bestellen met het diner? Wat dacht je van een Portugese gegrilde halve kip of een hele Zeebaars met truffelcrème. Jammie! Op de website van Waag vind je de complete menukaart.

Waag hotspot leiden fiets

Leiden verkennen per fiets

Ga je binnenkort een dagje naar Leiden? Dan zijn niet alleen restaurant Waag en Lot & de Walvis een bezoekje waard. Leiden heeft een prachtig historisch centrum dat perfect te ontdekken is per fiets. Tijdens mijn bezoekje aan Leiden zijn we met de coole fietsen van Bizon Bike langs de grachten door de historische binnenstad gefietst. We hebben onder andere een pitstop gemaakt in de Doezastraat, een straat vol lokale delicatessenwinkels, om bij Fransoos een aantal delicatessen te proeven. Daar maak je mij, een echte Brabantse Bourgondiër, natuurlijk hartstikke blij mee. Echt een aanrader.

WAAR?

Waag
Aalmarkt 21
waagleiden.nl

en

Bizon Bike, De Meelfabriek
Oosterkerkstraat 18
bizonbikecompany.nl

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers