WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Restaurant Fortuyn in Haarlem

Ga je binnenkort een dagje of weekendje weg naar Haarlem? Dan mag je het fantastische restaurant Fortuyn echt niet missen! Hier kun je genieten van heerlijk eten en een prachtig stoer interieur.Fortuyn Haarlem

Fortuyn Haarlem

Fortuyn Haarlem

Fortuyn Haarlem

Fortuyn Haarlem

Interieur Fortuyn

Toen ik met mijn zus op stedentrip was naar de super leuke stad Haarlem ontdekten we dit fantastische adresje. Fortuyn is al enige tijd gevestigd in een monumentaal pand aan de Grote Markt. In 2015 zijn zowel het interieur als het concept van het restaurant volledig op de schop genomen, en hoe! Het is een interieurontwerp waar mijn hart sneller van gaat kloppen en is het beste te omschrijven als stoer en industrieel met een botanische touch. Tijdens de verbouwing zijn authentieke details bewaard gebleven en daar ben ik heel erg blij mee! Zo hebben de mannen van Fortuyn (Micha en Erik) ervoor gezorgd dat de bakstenen muur uit de 13e eeuw één van de eyecatchers is van het nieuwe interieur. Een ander opvallend element in het interieurontwerp is de muur vol met echte planten achter in het restaurant en de met mos begroeide muur in de Achtertuyn (tuinserre welke is af te huren voor kleine groepen). Vanwege deze laatste eyecatcher waren ze zelfs genomineerd voor ‘Interieurbeplanting van het jaar’!

Eten & drinken bij Fortuyn

Op het moment dat mijn zus en ik dit adresje spotten hadden we helaas elders al een reservering gemaakt om te dineren. De gerechten op de menukaart zagen er echter zo lekker uit dat we de verleiding niet konden weerstaan om hier alvast een drankje en hapje te nemen. We hebben hier een heerlijk wijntje gedronken en gesmikkeld van een plankje droge worst. Niet alleen het interieur heeft trouwens een groene touch maar ook de menukaart want bij Fortuyn wordt gewerkt met duurzame producten. Ik kom hier zeker nog een keer terug want er stond nog zoveel lekkers op de kaart. Zo zou ik graag nog een keer een gerecht uitproberen welke bereid wordt op de Josper houtskooloven.
Fortuyn, Grote markt 23.

Ga je binnenkort een weekend naar Haarlem? Lees dan ook mijn vorige blog op vtwonen over het Hello I’m Local Boutique Hostel.

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen award heeft gewonnen. Naast alle interieur ideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers