WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lot & de Walvis: de huiskamer van Leiden

Vorige week was ik uitgenodigd voor een bloggerdag in de stad van ontdekkingen: Leiden. Wauw, wat een leuke en mooie stad is dit. Natuurlijk deel ik maar al te graag mijn favoriete adresjes die ik hier ben tegengekomen met jullie. In deze blog laat ik een prachtig restaurant zien in Leiden en over twee weken volgt nog een ander leuk adresje.Lot & de Walvis interieur

Lot & de Walvis

Net buiten het centrum van Leiden, gelegen aan de haven, bevindt zich ‘de huiskamer van Leiden’. Dat is hoe Lot & de Walvis wat mij betreft zich het beste laat omschrijven. De huiselijke en sfeervolle inrichting zorgt ervoor dat ik mij bij binnenkomst meteen thuis voelde. Ze hebben hier zelfs een waterbar waar je water met een smaakje (gratis!) kunt tappen; dat noem ik nou eens gastvrijheid.

Het restaurant is opgedeeld in drie verschillende ruimtes, maar in iedere ruimte ervaar je hetzelfde knusse gevoel. Mijn favoriete plekje van Lot & de Walvis is het hoekje met de vintage platenspeler, gitaar en rotanstoel met schapenvachtje. Niet alleen binnen is het goed vertoeven, want bij mooi weer is het terras aan de haven ook zeer zeker een aanrader.

Lot & de Walvis waterLot & de Walvis planten

Eten en drinken aan de haven

Toen wij bij Lot & de Walvis waren, was het prachtig weer en hebben we op het terras van een aantal borrelhapjes genoten, waaronder sticky meatballs en verschillende vleeswaren. Het eten is er echt heerlijk en om van te smullen. Bovendien is het servies waarop de gerechten geserveerd worden een lust voor het oog. Ontbijt kun je hier gedurende de gehele dag bestellen (tot 17.00 uur) dus de zoetekauwen onder ons kunnen bij de lunch gewoon een portie American Pancakes bestellen.

Lot & de Walvis etenLot & de Walvis

Dit was het voor nu. Volgende week laat ik jullie kennismaken met een van mijn andere favoriete adresjes in Leiden.

WAAR?

Lot & de Walvis
Haven 1, Leiden
www.lotendewalvis.nl

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers