WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Op de koffie bij Café Herman in Den Bosch

Mijn woonplaats Den Bosch is weer een favoriet adresje rijker: Café Herman. En dat is er echt niet zomaar een. Dit buurtcafé gelegen in de voormalige rijksmonumentale watertoren van Den Bosch heeft een bijzonder mooi en authentiek interieur, dat is ontworpen door Luuk van Laarhoven. Straks meer hierover.
Cafe Herman zithoek hotspot

Watertoren

Fiona en Karlijn droomden ervan om een eigen horecazaak te beginnen. Tijdens hun zoektocht kwamen ze deze authentieke watertoren tegen en bij binnenkomst vielen ze meteen als een blok voor dit monument. Hiermee was op datzelfde moment Café Herman geboren.

Cafe Herman zithoek hotspot

Alles behalve lief en tuttig

“Als twee vrouwen een horecazaak gaan runnen, dan wordt al snel gedacht aan lief en tuttig. Maar dat is nou juist precies niet wat we voor ogen hadden en daarom hebben we het interieur door een man, Luuk van Laarhoven, laten ontwerpen. Dit met het doel een stoere uitstraling te creëren”, aldus Fiona. Ondanks de stoere uitstraling krijg je bij Café Herman toch ook een warm gevoel. En volgens mij komt dit mede door een aantal specifieke details die de dames zelf uitgezocht en toegevoegd hebben. Hierbij moet je onder andere denken aan de messing stoelen en glazen lampjes.

Cafe Herman krukken hotspot

Smaakvol ontwerp van Luuk van Laarhoven

Ze hebben het café echt niet zomaar door de eerste de beste laten ontwerpen, maar kozen de talentvolle Luuk van Laarhoven. Hij studeerde in 2016 af aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn bijzondere ontwerpen vinden hun oorsprong in natuurlijke processen en natuurlijke materialen. Zo zijn onder andere zowel de hanglampjes als de bar gemaakt van staal dat door middel van een speciale warmtebehandeling is gekleurd. Luuk heeft het pand helemaal REMADE-proof ontworpen. De authentieke details van de watertoren, zoals de betonnen vloer, bakstenen muren en stalen balken zijn bewaard gebleven. Ik kan alleen maar zeggen petje af, want wat heeft Luuk van Laarhoven, met respect voor de authenticiteit, Café Herman smaakvol ontworpen.

Cafe Herman koffie hotspotCafe Herman buiten hotspot

Koffie, ontbijt, lunch en diner

Bij Fiona en Karlijn van Café Herman kunnen zowel de buurtbewoners als alle andere geïnteresseerden dagelijks (behalve op dinsdag) terecht voor een lekkere bak koffie, ontbijt, lunch of een borrel met (of zonder) borrelhapjes. Naast het interieur zijn ook de stijlvolle porseleinen koffiekopjes ontworpen en vervaardigd door Studio Luuk van Laarhoven. Een mooie bijkomstigheid is dat je op het terras ook van de buitenkant van de watertoren kunt genieten (natuurlijk is dan mooi weer een dingetje :-)). Hierdoor krijg je pas echt een goed beeld van dit monumentale pand.

WAAR?

Café Herman
Hinthamereinde 73
cafeherman.nl

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers