WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eten in een voormalig sanatorium bij Mariapaviljoen

Vandaag neem ik jullie mee naar een heel bijzonder adresje in Den Bosch: Mariapaviljoen. Dit REMADE-proof adresje is gevestigd in het oude sanatorium van Den Bosch en zit vol authentieke details.hotspot mariapaviljoen

Een historisch stukje Den Bosch

Op het voormalige GZG-ziekenhuisterrein vind je het monument Mariapaviljoen, dat voorheen dienst deed als sanatorium. Vier jaar geleden is dit oude sanatorium omgetoverd tot een bijzonder restaurant/ontmoetingsplaats, waarvan het interieur geheel in stijl is ontworpen door Studio Boot. De ontwerpers hebben ervoor gekozen om een groot aantal originele ziekenhuisattributen te hergebruiken. Zo is er onder andere een babybadje omgetoverd tot spoelbak, hangt er boven de bar een OK-lamp en is er een tafel gemaakt met behulp van het onderstel van een oude brancard.

Aan de muren vind je een mix van oud en nieuw: oude wandplaten met daarop de anatomie van het menselijk lichaam gecombineerd met trendy Bossche IXXI-wanddecoratie. Ik ben echt niet de enige die het fantastisch vind dat Studio Boot de historie van het monumentale pand tot in detail in het interieur terug heeft laten komen. Mariapaviljoen is in 2015 zelfs genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs en dat is een knappe prestatie.

hotspot mariapaviljoenhotspot mariapaviljoen

Eten en drinken in een oud sanatorium

Nog nooit heb je in een ziekenhuis zo’n lekker kopje koffie gedronken ;). In dit oude sanatorium wordt vandaag de dag nog steeds erg goed voor de ‘patiënten’ gezorgd met als specialiteit het versterken van de inwendige mens. Er worden heerlijke en bijzondere gerechten geserveerd en het eten is dus alles behalve ziekenhuiskost. Wij hebben hier gesmuld van een kikkererwten-linzenburger met auberginedip en een croquettencarrousel. Naast lunch kun je hier ook terecht voor diner (mix & match menu). Op de woensdagavonden ben je welkom in de Maria Kantine waar iedere keer weer iets leuks georganiseerd wordt, zoals een popquiz, open podium, film- of spelletjesavond. Tijdens de zomermaanden wordt het terras omgetoverd tot een stadsstrand. Hoe heerlijk is dat!

hotspot mariapaviljoenhotspot mariapaviljoenhotspot mariapaviljoen

WAAR?

Mariapaviljoen
Burgemeester Loeffplein 70
www.mariapaviljoen.nl

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers