kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design hostel: Generator Hostel Amsterdam

Ik heb weer een echte REMADE locatie voor jullie gespot! Twee maanden geleden opende Generator Hostel Amsterdam haar deuren in Amsterdam Oost. In deze blog laat ik jullie zien wat dit designhostel zo bijzonder maakt.

Slaapkamer Generator Hostel Amsterdam

design hostel

design hostel

Generator Hostel Amsterdam

hostel Amsterdam

In het zonnige weekend van 6 mei jongstleden zijn mijn vriend en ik op ontdekkingstocht geweest in Generator Hostel Amsterdam. Je denkt misschien op ontdekkingstocht in een hostel? Maar dit is niet zomaar een hostel. Dit designhostel is een hostel met een verhaal en met veel verborgen plekjes.

Generator Hostel Amsterdam: een hostel met een verhaal

Generator Hostel Amsterdam is gelegen aan het populaire Oosterpark. Zowel vanaf het terras als vanuit je bed (in sommige kamers) kijk je uit op het Oosterpark, hoe heerlijk is dat! Het designhostel is gevestigd in een monumentaal oud Universiteitsgebouw, het voormalige Laboratorium Gezondheidsleer. Het monumentale pand is omgetoverd tot een bijzondere ontmoetingsplek waar moderne architectuur met originele oorspronkelijke details (terrazzo vloer, glas-in-lood ramen en collegebanken) gecombineerd wordt. Ik vind het echt fantastisch dat de historie van het pand is terug te zien in het nieuwe ontwerp. Chapeau voor DesignAgency en de architecten van IDEA Ontwerp!

Verborgen kamers en gangetjes

Eerder zei ik al dat we op ontdekkingstocht zijn geweest in dit hostel. Het was alsof we in een Harry Potter film waanden waar we allerlei verborgen kamers en gangetjes ontdekten, echt super leuk!

Toen we de trap naar de kelder afliepen ontdekten we daar verschillende kamers, waaronder de ontbijtzaal en een barretje. Vanuit de lobby loop je het meest bijzondere gedeelte van het designhostel binnen: Het Auditorium. Deze ruimte is gelegen in de voormalige collegezaal waar de historie van het pand nog duidelijk zichtbaar is. Strijk neer op de oude collegebanken en bekijk op het originele schoolbord wat je te drinken wilt. Een leuk detail is ook de Erlenmeyer-kolf-verlichting boven de bar. Als je via het Auditorium naar boven loopt kom je in een andere verborgen kamer uit: de voormalige universiteitsbibliotheek in originele staat.

Ook kun je bij Nescio, direct aan de lobby gelegen, genieten van een drankje en hapje. Je kunt hier echt heerlijk en betaalbaar een hapje eten en ook als je niet overnacht in Generator Hostel Amsterdam kun je hier terecht. Dit gedeelte is eveneens super tof ingericht met vintage meubelen, metalen huizen en een kleurrijke vloer die geïnspireerd is op het bovenaanzicht van kleurrijke bollenvelden.

De kamers

Generator Amsterdam telt maar liefst 168 twee- en vierpersoonskamers voor maximaal 566 gasten. Wij verbleven in een tweepersoonskamer met uitzicht op het Oosterpark. Het was echt heerlijk om wakker te worden met zo’n groen uitzicht! Toen we ’s ochtends uit het raam keken zagen we een hele groep groene vogels voor het raam zitten. We dachten eerst wat doen die papegaaien hier? Zouden die uit Artis zijn gevlogen? Na wat rond te hebben gezocht op internet is dit blijkbaar een bekend fenomeen in Amsterdam. Het zijn geen papegaaien maar halsbandparkieten. Het zag er in ieder geval leuk uit.

Aan ieder detail is gedacht. Zelfs de weg van je kamer naar de lobby is een plezier om naar te kijken. Als je uit je kamer komt word je verwelkomd door een vrolijke bloemen zee (print van het tapijt). Vervolgens kun je met de lift naar beneden waarvan de liftschacht is beschilderd door de Nederlandse kunstenaar Pieter Ceizer.

Wij hebben onwijs genoten en het is echt een aanrader om in Generator Hostel Amsterdam eens een nachtje te gaan slapen of een keer binnen te lopen voor een drankje of een hapje.

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen award heeft gewonnen. Naast alle interieur ideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers