WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Capriole Café: old meets new

Ik heb weer een echte REMADE locatie voor jullie gespot! Deze keer is het een restaurant in de veelgeprezen mooie stad achter de duinen: ‘Den Haag’. Op het voormalige industrieterrein de Binckhorst in Den Haag tref je aan de Fokkerhaven een oude verffabriek aan die is omgetoverd tot een restaurant met ‘n eigen koffiebranderij.

In mijn blog die ik een tijdje geleden voor vtwonen heb geschreven kun je lezen dat ik geslapen heb op het strand van Kijkduin in de bijzondere Haagse Strandhuisjes. Iemand had mij de tip gegeven om eens bij het nieuwe restaurant Capriole Café te gaan eten en toen ik las dat het restaurant gevestigd is in een oude verffabriek was mijn interesse natuurlijk meteen gewekt. Vanuit Kijkduin ben je met de auto of bus binnen een half uur in Den Haag en dus hield niets mij nog tegen om eens te gaan kijken en proeven bij dit bijzondere restaurant aan de Fokkerhaven.

Den Haag

Capriole Café: old meets new

Capriole Café ligt niet alleen op een bijzondere locatie, een voormalige industrieterrein aan het water, maar heeft ook een bijzonder mooi interieur. De oude verffabriek is met veel smaak en respect voor de historie van het pand gerenoveerd. In het restaurant zijn industriële elementen (zwart stalen puien en balken en een betonvloer) gecombineerd met fraaie design meubels. Wat ik ook een mooi detail vind is de oude verlaten fabriek die je door de glazen pui op onderstaande foto ziet. Naast de sfeervolle zitplaatsen binnen kun je ook bij mooi weer buiten dineren aan het water.

industrieel interieur

Capriole café

Capriole Café: ontbijten, lunchen en dineren

Niet alleen over het interieur ben ik dol enthousiast maar ook het eten is werkelijk waar om door een ringetje te halen. Alleen al als je een blik op de menukaart werpt loopt het water je in de mond. Ik heb hier genoten van een caesar salade en tonijn burger en het was echt heerlijk. Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding ook nog eens uitstekend (16 euro voor een waanzinnig lekkere tonijn burger). Bij Capriole Café hebben ze een eigen koffiebranderij dus moest ik uiteraard hier nog een koffietje proberen. Daarom heb ik als toetje een karamel cappuccino gedronken en my oh my wat was deze lekker!

hamburger

Om een lang verhaal kort te maken, deze nieuwe industriële hotspot is wat mij betreft zeer zeker een bezoekje waard als je in de buurt van Den Haag bent en behoort zeer zeker tot mijn favoriete adresjes van Den Haag.

Waar?

Capriole Café
Fokkerkade 18
2516 CC DEN HAAG
(070) 701 10 10
info@capriolecafe.nl

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen award heeft gewonnen. Naast alle interieur ideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers