WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Opbergoplossing voor een kleine slaapkamer: de open kledingkast

De slaapkamer van blogger Rachel is niet groot. Een massieve kledingkast was daarom geen optie. Haar creatieve en stijlvolle oplossing? Een open kledingkast die ze helemaal naar wens heeft ingedeeld. En dat kun jij ook!

vtwonen blog rachel | open kledingkast ikea ivar diy ronde spiegel en kratjes

Grote opbergers

De eerste weken in mijn huisje heb ik geprobeerd om met zo min mogelijk kasten te wonen, maar al snel kwam ik erachter dat ik er niet omheen kan kasten zijn nodig. Want: er is niets vervelender dan rondslingerende troep. Een grote kast met deuren ervoor is dan vaak de beste oplossing. En toch vermijd ik deze massieve opbergers het liefst. Ik noem ze ‘een blok in je interieur’. Kasten zien er, naar mijn mening, niet zo gezellig uit, ze nemen veel ruimte in en ze zijn vaak duur. Ik ben lang op zoek geweest naar een kledingkast die praktisch én mooi is. De uitkomst voor mij? Een open kast!

vtwonen blog rachel | open kledingkast ikea ivar diy
vtwonen blog rachel | open kledingkast ikea ivar diy witte bloes

Open kledingkast

In mijn kleine kamertje is een open kledingkast ideaal! Geen groot blok met mega deuren, maar een kast die diepte creëert. Een open kast geeft niet meer loopruimte, maar de kamer oogt een stuk ruimer omdat je de muur ziet. Ik ben voor de Ivar van Ikea gegaan. Deze heeft een open constructie en de mogelijkheid er dichte elementen in te hangen. Precies de combinatie waar ik naar op zoek was. Ideaal: je kunt deze kast helemaal zelf samenstellen. En als ik later de indeling wil omgooien of de kast wil uitbreiden kan dat ook. Die flexibiliteit vind ik heerlijk!

vtwonen blog rachel | open kledingkast ikea ivar diy ronde spiegel
vtwonen blog rachel | open kledingkast ikea ivar diy

Van kast naar ruimte

Bij een open kledingkast is het leuk om zelf opbergers toe te voegen en je kast te personaliseren zodat hij 100% naar wens is. Een leuke wasmand, een plant, boeken of dozen geven variatie aan het geheel. Zo heb ik bij Kids Deco deze kratjes gekocht om mijn accessoires in op te bergen. Verder heb ik ruimte vrijgelaten om een spiegel op te hangen en ik heb een plankje vrijgehouden voor gevouwen was en sieraden. Van linnen heb ik een gordijn gemaakt en deze aan de kast bevestigd. Op deze manier kan ik toch mijn hangrek verstoppen als ik dat wil. Alles bij elkaar maakt dat ik geen gewone kledingkast heb, maar een kledingruimte met ontelbaar veel mogelijkheden. Ik geniet enorm van de schoonheid! En in mijn ogen kan het niet praktischer dan dit. Een aanrader voor iedereen out there met een kleine slaapkamer.

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers