Zo creëer je ruimte in een kleine woning

beeld vtwonen Beeld

Heb je een kleine woning? Geen nood, ook daar kun je veel ruimte creëren met de juiste inrichting. Met wat goede inspiratie voor klein wonen kom je een heel eind.

Lees verder onder de advertentie

Eenheid creëert rust

Denk in een kleine woonkamer goed na over het kleurgebruik. Vermijd felle kleuren en kies voor een rustig kleurpalet. Wat betreft de vloer: neem een basiskleur en laat de vloer doorlopen in al je andere kamers. Kies daarnaast in alle ruimtes voor dezelfde gordijnen. Wissel grote meubels zoals de bank af met meubels op pootjes of zwevende meubels in lichte kleuren. Door de meubels iets van de wand af te halen, creëer je meer lucht in huis.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Twee ineen

Het grote probleem van een kleine slaapkamer is opbergruimte. De simpelste oplossing hiervoor is het plaatsen van schuiflades onder het bed. Door je bed te verhogen, kun je er veel spullen onder kwijt. Woon je echt heel klein? Plaats je bed dan zo hoog mogelijk. Zet er een bureau onder en voilà: je hebt een werkplek en slaapkamer ineen.

Lees verder onder de advertentie

Spiegels

Is je badkamer niet zo groot? Dan kunnen lichte wandtegels de ruimte groter laten lijken. Laat een wasbak op maat maken, waardoor het perfect op jouw ruimte aansluit. Stop handdoeken in leuke manden en schuif ze weg onder de wasbak. Ook door een grote spiegel aan de wand op te hangen, laat je een kleine badkamer optisch groter lijken.

beeld vtwonen Beeld

€29.95 €27.45 BePureHome Simple Hanglamp M

Lees verder onder de advertentie

€349.00 €272.00 Woood Disc Eettafel Ø 120 cm

Open planken

In een kleine keuken kun je altijd nog wel een ontbijtplekje creëren: een plank tegen de muur en twee krukken erbij zijn vaak al genoeg voor een gezellige eethoek. Bovenkasten kun je het best vermijden in een kleine keuken. Ze laten de ruimte kleiner lijken. Open planken of rekjes houden je keuken luchtig en open. Toch opbergruimte nodig? Kies dan voor een extra hoge kast in een neutrale kleur.

Shop in de stijl:

Lees verder onder de advertentie

Woon jij in een compacte woning? Meer ideeën voor een klein huis vind je hier.

Bron: Foto 1: vtwonen doe het zelf aflevering 5 seizoen 2 | styling Leonie Mooren, fotografie Barbara Kieboom || Foto 2: vtwonen TV Alkmaar | styling Frans Uyterlinde, fotografie Barbara Kieboom || Foto 3: vtwonen 08-2019 | styling Moniek Visser, fotografie Peggy Janssen || Foto 4: vtwonen Utrecht | styling Marianne Luning, fotografie Barbara Kieboom