#projecthometobe 24: ons terras herfst- en winterproof maken

beeld vtwonen Beeld

Het is – helaas – de harde waarheid, maar binnenkort ruilen we de zonovergoten dagen echt in voor winterse sferen. Veel mensen nestelen zich dan graag op de sofa met een dekentje en doen de gordijnen dicht. Gezellig? Zeker! Maar wij willen eigenlijk ook in het najaar van ons terras kunnen genieten – zeker nu het eindelijk af is… We denken daarbij aan warme chocomelk, sfeervolle verlichting en een dekentje. Laat maar komen!

Lees verder onder de advertentie


Winterharde terrasplanten

Niets maakt je tuin of terras zo leuk als planten. We hebben heel wat plantjes die we echt mooi vonden links laten liggen, omdat we plaats wouden maken voor winterharde exemplaren. Momenteel hebben we er drie die sowieso de hele winter trots overeind blijven. Zo kunnen we op elk moment genieten van onze kleine groene oase, midden in het centrum van Gent.

Welke planten hebben uiteindelijk hun plaatsje op ons terras verdiend? Hou je vast – we zijn zo’n koppel dat elke plant een naam geeft. Zo hebben we onder andere Ollie de olijfboom: hij kan tegen een stootje, maar bij echt vriesweer heeft hij wel een jasje nodig. Daniëlle is ons kleinste palmboom van het type Chamaerops Humilis, ook wel een Europese dwergpalm genoemd. Verder heb je ook nog Sashimi, een grote palmboom van het type Trachycarpus Forunei (ook wel Chinese Henneppalm genoemd). Op zachte of zonnige dagen zet ik graag wat extra binnenplanten buiten voor extra sfeer.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Zachte stofjes

Er is niets gezelliger dan jezelf warm te houden door je hele lichaam in een warm dekentje te draaien en neer te ploffen in een stapel kussens. Buitenzitten tijdens de herfst of winter betekent daardoor niet dat je moet te bevriezen tot je blauw ziet. Want zeg nu eerlijk: daar is is niks cosy aan.

Lees verder onder de advertentie

Breng dus gewoon een stapel warmhouders naar buiten! Neem een kopje thee of een warme chocolademelk erbij – al dan niet met een scheutje likeur – en geniet van de zalige frisse buitenlucht. Als je het extra gezellig wilt maken, kan je zelfs een buitentapijt voorzien. In combinatie met fluffy sokken krijgen koude voeten zo geen kans meer. Heb je het toch nog te fris? Kruip dicht tegen je lief of favoriete viervoeter aan en vervang die warme chocolademelk met likeur voor één keer door likeur met likeur.

beeld vtwonen Beeld


Lees verder onder de advertentie

Tuinzetels (Max & Luuk), kussens (Leen Bakker), deken (Maisons du Monde), planten (vtwonen en diverse tuincentra), krukje (Morres), jutte tapijt (vtwonen) en lightbulbs (verjaardagscadeau).

Licht = sfeer

Conclusie? Laat je niet tegenhouden door de korte en donkere dagen die er stilletjes aankomen. Hang wat sfeerverlichting op en plaats windlichten of buitenkaarsen om een instant sfeerboost te krijgen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een lichtslinger met lightbulbs voorzien: we moesten alleen een klein haakje in de muur bevestigen, meer was niet nodig. En voor je het weet kan de countdown naar Kerstmis (en de bijhorende kerstlichtjes en Glühwein!) beginnen.

#projecthometobe 24: door onze struggle om de juiste stoelen te vinden, heeft het een tijdje geduurd om ons terras in te richten. Nu het eindelijk af is, zijn we van plan er ten volle van te genieten, ook al is de zomer bijna voorbij! Gezellig aankleden is dus een must met de aankomende herfstdagen. Gezien we van ons huidige terras al meer gebruik hebben gemaakt dan van het vorige (dat vier keer zo groot was), lijkt die missie dus volledig geslaagd.

Lees verder onder de advertentie

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte