#projecthometobe 22: de perfecte terrasstoelen vinden

beeld vtwonen Beeld

Twee lentes en één zomer. Zolang heeft het geduurd vooraleer we de perfecte terrasstoelen vonden. Oké, er waren wel enkele vereisten en de beperkte oppervlakte van ons terras speelde ook niet in ons voordeel. Maar goed, wie zoekt die vindt! Toch?

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Tuinzetel (Max en Luuk), kussen (Leenbakker), lamp (The Oak Men), plant (vtwonen), krukje (Morres)

Green beauty

Voor wie mijn project ‘home-to-be’ wat volgt: het zal je niet volledig verbazen, maar hoog op m’n wenslijstje stond om groene terrasstoelen te vinden. Let me tell you: NIET eenvoudig. Hoewel groen al even in is, leek het alsof dat in de rubriek tuin en terras volledig genegeerd werd. Op een gegeven moment zijn we uit ‘wanhoop’ ook witte, zwarte en rotan exemplaren gaan overwegen. Je kent het gevoel wel, op een bepaald moment wil je gewoon eindelijk van het mooie weer genieten. Dat wilden wij nu ook — genieten van ons stadsterrasje. Maar ook in die kleuren vonden we niet meteen onze zin.

Lees verder onder de advertentie

Luchtig

Een tweede vereiste was om het luchtig te houden. Zoals ik al zei is ons terras allesbehalve groot (zo’n 5m2). We willen het dus niet volproppen met zware stoelen of zetels. Nee, simpel en luchtig; zodat het gezellig aanvoelt en zodat er nog ruimte is voor aankleding. Als je al een grote massieve basis hebt zijn de afwerkingsopties beperkt. Dus groen én luchtig. Het werd er niet gemakkelijker op…

Comfortabel

En ten derde (maar daarom zeker niet de minst belangrijke!) was dat ze bovenop de twee eerste vereisten ook nog eens comfortabel moesten zitten. Ik ben namelijk zo’n type persoon dat nooit recht op een stoel of in de zetel kan zitten. Ik wring mijn lichaam in rare bochten en kronkels om mezelf het best te doen passen op een zitvlak (zoals een kat in een doos zeg maar). Dus een beetje kunnen hangen op een comfortabele manier was een echte must. Want zeg nu eerlijk, wat ben je met een mooie stoel of zetel als je er niet op een comfortabele manier je tijd in kan spenderen…

Wie zoekt die vindt

Maar dus, na twee lentes, één zomer en een lichte vorm van opgeven, begon ik zelf iets uit te tekenen zodat (ocharme) de papa weer aan het klussen kon slaan. En toen gebeurde het! Op een moment dat we het het minste verwachtten, botsten we tegen de leukste exemplaren! Groen, luchtig én superrr comfy! Enige nadeel; het prijskaartje. We moesten echt wel even slikken en ons (in die prachtige zeteltjes) zetten om even te bekomen. Maar toen er 2 weken later een tuinactie liep met mooie korting zijn we er uiteindelijk toch voor gegaan en mochten we onszelf eindelijk eigenaar noemen van 2 perfecte terrasstoelen. Nu nog ons terras verder aankleden en we kunnen ten volle genieten.

Lees verder onder de advertentie

#projecthometobe 22: met heel wat geduld hebben we uiteindelijk toch gevonden wat we stiekem hoopten te vinden. Dus stay tuned, want binnenkort hoop ik opnieuw een ruimte te kunnen afwerken en het resultaat te delen.

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

Lees verder onder de advertentie