WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De tofste manieren om roze toe te voegen aan je interieur

Van pastelroze tot zuurstokroze: wat de tint ook is, de vrolijke kleur is een vast ingrediënt in de interieurs van Fleur en Jessica van PRCHTG. In dit blog vertellen ze hoe ze nieuwe manieren hebben gevonden om een lekkere toef roze aan hun interieur toe te voegen.

Lievelingskleur

Ruim vier jaar geleden verklapten we wat onze lievelingskleur in huis was. We schreven toen een blog over roze in huis en sindsdien is er alleen maar meer roze bijgekomen. Zo verfde Fleur haar trap in het nieuwe huis roze en betegelde ze haar toiletten en douche roze. Bij Jessica staat sinds een tijd een geweldige aanwinst te schitteren: een Pressed Chair van Moormann in het prachtigste roze dat wij ooit zagen. Perfect zachtroze, maar vooral niet te zoet. Het komt best nauw hoor, zo’n tint. Want hij (of zij) moet niet te veel naar oranje neigen en er moet vooral geen paarse ondertoon in zitten – of je moet het dan weer mooi kunnen combineren. Deze stoel is gebogen uit één stuk plaatstaal (heel sterk en lichtgewicht) en werd ontworpen door Harry Thaler. Hij zit niet alleen lekker, maar fleurt ook een vergeten hoekje in huis op. Je kunt hem natuurlijk ook tussen de andere stoelen aan de eettafel zetten.

Zoete bijzettafel

Het schattige bijzettafeltje in precies dezelfde kleur roze als onze logo en huisstijl – het lijkt net meant to be – is de Plateau van Fest. De tafel is gemaakt van staal en heeft een tafelblad met eikenfineer. Hij is verkrijgbaar in veel toffe kleuren, maar het zal jullie niks verbazen dat wij voor deze knapperd kozen. Roze laat zich zo lekker mixen en matchen met onze neutrale basis en her en der pops of colour. De roze plantenbak met daarin zachtroze planten boven het grijs van de betonvloer: rustig maar toch stijlvol en stoer. Een legergroene bank naast een opvallend roze tafeltje met daarop een heldergroene vaas met een bont boeket: hip en fris. Wij kunnen ons geen huis voorstellen zonder een flinke portie roze.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers