WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het perfecte, flexibele lichtpunt

Wat als je graag flexibel woont en geregeld schuift met je meubels, en de lampen moeten ‘meeverhuizen’? Jessica van PRCHTG vond dé oplossing.

Al tijdens de bouw van haar huis fantaseerde Jessica over een grote boekenkast met een nisje om in te zitten, zodat je daar uit je boek weg kunt dromen terwijl je geniet van het uitzicht op de dijk waaraan ze woont. Haar droom werd werkelijkheid: de kast met het zitje werd precies zoals zij hoopte, met een fijn – uiteraard roze – kussen op maat van No Fruit en een ronde tafel met twee stoeltjes. Het werd haar favoriete plekje in huis en ook haar dochtertje zit er graag met vriendinnetjes te tekenen. Er was slechts één ‘maar’.

Lichtpunt op de verkeerde plek

De titel van deze alinea verraadt het al; het lichtpunt zat niet recht boven het tafeltje en juist daar wilde Jessica graag een mooi hanglampje hebben. Ze heeft overwogen gewoon een haak in het plafond te schroeven, maar vond dat toch eigenlijk echt zonde van het strakke stucwerk. Bovendien wil ze nog weleens met het tafeltje schuiven. Is niet iedereen wel eens tegen dit probleem aangelopen? Gelukkig stuitte ze tijdens één van haar vele omzwervingen op het internet op de Lightswing, een geniaal ontwerp waarmee je één of twee flexibele lichtpunten creëert.

Mooi, snel én functioneel

De Lightswing is een ophangsysteem waarmee je snel en makkelijk het lichtpunt voor je handlampen mee kunt veranderen, ideaal voor etentjes met vrienden. Hij kan schuiven en draaien – maar liefst 360 graden – waarbij het originele lichtpunt altijd mooi weggewerkt blijft. Met een handige snelsluiting aan het einde van de ‘arm’ verwijder je met gemak je hanglamp(en), bijvoorbeeld als je een feestje geeft! Super mooi, ook wanneer je lichtpunt zich wél op de juiste plek bevindt.

Twee modellen, zeven kleuren

Jessica koos met het oog op haar zwarte schatkast voor een zwart exemplaar voor één lamp, maar de Lightswing is er ook voor twee lampen en in maar liefst zeven verschillende afwerkingen, waaronder ‘altijd goed’ wit en het ‘ terug van weggeweest’ messing. Wat is jouw favoriet?

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers