Een ode aan de geknakte bloem

“Een ode aan de geknakte bloem”, deze bijna poëtische zin staat aan de basis van een inspirerende en vooral prachtige samenwerking tussen ontwerper Nienke van de Pol en fotograaf en stylist Suzanne Paap. Een vaas die niet alleen ruimte biedt aan je favoriete boeket, maar ook aan de afgebroken, omgeknakte bloemen. Tijdens het schikken sneuvelt er vaak een teer takje of een iets te zware bloemknop en in plaats van deze weg te gooien, krijgt die nu een ereplekje.Vaas geknakte bloem

Vaas geknakte bloem

Vaas geknakte bloem

Vaas geknakte bloem

Nienke van de Pol

Conceptstore De Wij-vorm van Nienke is een heuse snoepjeswinkel. Met producten van allerlei fijne designers, maar vooral haar eigen collectie heeft ze een paradijsje gecreëerd in Amerongen. De fijnste boeken, kaarten, theedoeken van het mooiste textiel, stoere lampenkappen, maar het keramiek in alle schakeringen en vormen steelt echt de show. Ook Suzanne Paap was hier al tijden van gecharmeerd. Zij gebruikte het POL-servies en de vaasjes vaak voor haar fotoshoots. Eerdere samenwerkingen tussen de meiden leidden tot een wens om een gezamenlijk product te maken.

Geknakte bloemen

Aan de keukentafel van Nienke, in de allermooiste landelijke keuken die wij ooit zagen, werd de eerste schets gemaakt. Een ronde, vrouwelijke vaas in een melkwit porselein. De zachte vormen en de frisse kleur laten al je bloemen schitteren. En de speciale inkeping aan de voorkant maakt de vaas extra speciaal. Twee vazen in een, een feestje voor alle boeketten.

Keramiek

Onze trouwe volgers weten als geen ander dat ons grootste liefde keramiek is, eerder gunden we je al een kijkje in onze ‘schatkasten’, waar wij onze groeiende verzameling porseleinen vaasjes en objecten in tentoonstellen. Je snapt dat we deze witte beauty niet konden weerstaan en dus reisden we afgelopen zaterdag naar Amerongen af, waar wij gezellig lekkere koffie dronken (want daar zijn we ook dol op) en onze nieuwste aanwinsten gingen ophalen. Want een uitje naar de Wij-vorm slaan wij niet af!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: inspiratie

Reacties:

Anoniem op 1 december 2016 om 07:36

Beste redactie,

Ik ben op slag verliefd geraakt op de bolvormige klemlamp, afgewerkt met het houten handvat op de eerste foto ( uit de rubriek inspiratie/styling, ode aan de geknakte bloem). Jullie maken me heel blij met het antwoord van welk merk deze lamp is. Alvast heel hartelijk dank.

Groetjes Setya

Hi Setya! Je kunt daarvoor het beste contact opnemen met Nienke van de Wij-vorm. Zij heeft het verlossende antwoord. Hartelijke groet, vtwonen

Anoniem op 15 april 2017 om 13:19

Waar koop je zo'n vaas? 🙂

Beste Hanneke, stiekem staat dit ook in de tekst vermeld. De vaas is verkrijgbaar bij Conceptstore De Wij-vorm: http://nienkevandepol.nl/bloompolvaas/