WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nooit genoeg designvazen

Hoewel onze schatkasten uitpuilen van de bijzondere vazen en we het heerlijk vinden om af te wisselen, vullen we de kast alleen aan met een nieuwe beauty als deze écht mooi is. En er is niks fijner dan ze thuis in te richten met de fijnste seizoensbloemen. Deze designvazen hebben het edelmetaal als gemene deler: goud, brons en messing.

Keramiek

Wij schreven al vaker over onze passie voor keramiek. Het zal je dan ook niet meer verbazen dat het werk van keramiste Lenneke Wispelwey een prominente plek inneemt in onze collecties. Haar ananasvaas is favoriet. Stoer mat wit en geometrisch, met als finishing touch een gouden randje. Onlangs werd er een vaasje uit de collectie ‘opgerold’ van Ineke van der Werff aan onze verzameling toegevoegd. Door brons aan het glazuur toe te voegen, krijgt het deze mooie groene kleur. Wij vinden hem prachtig!

Glazen vaas

Soms heeft een indrukwekkend groot en kleurrijk boeket geen spannende vaas nodig, maar volstaat een simpele variant die geen aandacht vraagt. Maar het meest genieten we van onze bloemen wanneer ze in een opvallender exemplaar staan te stralen. Het was dan ook liefde op het eerste gezicht toen wij bij Pantoufle in Rotterdam de glazen vaas met messing houder zagen staan. Dit exemplaar is uitermate geschikt voor de langere stelen van bijvoorbeeld de gladiool, de amaryllis of – één van de allermooiste bloemen – de delphinium. Maar ook deze dramatische orchidee voelt zich thuis in deze bijzondere vaas.

Klein maar fijn

En hoe leuk is dit kleine vaasje van Scandiviaform? Ontworpen voor een enkele bloem; dit kan een geknakte bloem zijn uit je weekendboeket, maar ook een zelfgeplukt madeliefje. Wij zagen ze voor het eerst tijdens een vakantie in Zweden, maar gelukkig zijn ze inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar. Het waren de meest gefotografeerde – ook door ons – vaasjes op showUP.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers