kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nederlands design: PUIK art

Een Nederlands designmerk dat uitgaat van de gebundelde krachten van een groep nieuwe Nederlandse talenten. PUIK Art is continu op zoek naar de verborgen juwelen in de grote, overvolle designjungle. “Challenging the status quo’ is hun rode draad en de producten die ze uitbrengen zijn stuk voor stuk innovatief.
prchtg vaas gekleurde bloemen
prchtg roze spulletjes
prchtg hoekige karaf
prchtg oranje dienblad

Design voor iedereen

Spullen zijn er niet om achter glas te zetten, ze moeten gebruiksvriendelijk en functioneel zijn. Mede door deze aanname, maar ook door de prijzen, zijn de items van PUIK art voor iedereen bereikbaar.

TEPSI, OCTRAY en RARE

Bijzettafeltje TEPSI valt op door zijn ovale blad van zware kwaliteit staal met daaronder de speelse houten poten. Rianne Koens voegt altijd een creatieve twist toe aan haar bruikbare producten. Tray OCTRAY is een soort mix tussen het ordinaire ronde dienblad en een vierkante serveerschaal. Naast dat hij handig is om glazen of kopjes op te zetten, staat hij ook prima op een kastje als ondergrond voor een paar vaasjes, kandelaars of beeldjes. Linde Heijmerink werkte als intern bij PUIK en samen met het gehele team ontwierp ze deze zeshoekige tray, naast dit fijne oranjeroze kleurtje (‘marsala’) ook in andere mooie tinten te koop.

Karaf RARE en glazen RADIANT zijn allemaal in de vorm van kristallen diamanten geslepen. De scherpe vormen zorgen samen met het licht en de beweging van de vloeistof die je erin giet voor een feestje voor je ogen. Superfijn dat ze na gebruik gewoon in de vaatwasser kunnen! Lara van der Lugt zorgt er altijd voor dat haar ontwerpen ‘easy-to-use’, functioneel en strak zijn.

Blij van lekker mixen

Wij worden altijd blij van betaalbare objecten die we lekker kunnen mixen met onze andere designspullen. Het is de kunst om alles zo te combineren dat er een geheel ontstaat dat helemaal jouw eigen unieke smaak weerspiegelt. De klassieker waarvoor je al jaren spaarde naast dat fraaie bureautje van IKEA en je laatste koopje via Marktplaats.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers