WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lunchen en shoppen bij Piet Hein Eek

Eindhoven is echt een stad die creativiteit en design ademt. Voornamelijk in het dynamische stadsdeel Strijp waar elektronicaconcern Philips haar industrieparken ooit vestigde, wisselen hippe eettentjes en unieke winkels elkaar af. Strijp-S is het bekendste gedeelte, mede door de Dutch Design Week, designwinkel Yksi en restaurant Het Ketelhuis. Maar ook Strijp-R is de moeite waard. Een groot gedeelte wordt ingenomen door het terrein van Piet Hein Eek.Piet Hein Eek

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek

Zijn pand beslaat inmiddels meer dan 10.000 vierkante meter. Met de werkplaatsen waar zijn producten worden vervaardigd als kloppend hart en eromheen kantoren, ateliers, de winkel en het restaurant. Piet Hein Eek staat wel bekend om zijn sloophouten producten die hij als een soort tegenreactie op de heersende drang naar perfectie ontwierp. Al vanaf 1990 is hij met beperkte middelen aan de slag gegaan en zette daarmee de trend voor de rest van zijn collectie: een combinatie van ongewoon materiaal en eenvoudige productieprocessen die je misschien niet meteen zou verwachten.

Shoppen

In de ruim opgezette winkel kun je uiteraard de collectie van Piet Hein Eek zelf bewonderen. Onder andere zijn ‘crisis’-meubelen van underlayment, geweldige waxinelichthouders gemaakt van oude lampenkapjes en het bekende behang met een print van sloophout. Maar ook merken als Tom Dixon, Freitag, Bulbo en Miller Goodman hebben er hun plekje veroverd.

Restaurant

In het restaurant kun je naast heerlijk eten en drinken ook prima bijkletsen, genieten van de mooie meubels en lampen die er zijn geplaatst, echt een designwalhalla is het er, en – als het weer het toelaat – zijn er fijne plekjes aan de tafels buiten te vinden met uitzicht op de enorme loods. Een wandeling op het terrein is ook zeker aan te raden. Creatief duo rENs, bekend van Kopje Popje, heeft haar atelier er gevestigd en er is een ruimte waar wisselende exposities worden gehouden.

In de shop van vtwonen kun je de fairtrade servies collectie van Piet Hein Eek vinden, zijn sloophoutbehang en ook wat van zijn prachtige houten meubels.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers