WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het mooiste Duits design volgens de bloggers van PRCHTG

We trappen het nieuwe jaar af met een goedgevulde blogpost over Duits design. Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat we groot liefhebber zijn van Scandinavisch design. Regelmatig delen we items van populaire merken als HAY, Muuto, Menu en Normann Copenhagen. Deze zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs. Ook minder bekende merken – denk aan Raawii en MUNK Collective – kregen een plekje op onze pagina.

vtwonen | Blog PRCHTG kastenwand NiceNiceNice

Minimalistisch design

Met liefde maken we vandaag een uitstapje naar onze Oosterburen. Onder andere geïnspireerd door geweldige Duitse collega-bloggers leerden we steeds meer toffe Duitse designlabels kennen. Fundamental Berlin bijvoorbeeld, een merk dat we inmiddels alweer een paar jaar volgen. Het zal je niets verbazen als we je vertellen dat we voor hun geweldige ‘Benzin’ vazen vielen. De kleuren doen ons denken aan olie op water en de eenvoudige vorm leent zich perfect om te vullen met bossen vol plukbloemen, een enkele tak of een bont boeket. En wat dacht je van deze toffe haken? Nog zo’n item wat we nooit weten te weerstaan. Het schilderijtje in de zwarte kast is van de hand van creatieve studio nicenicenice. Minimalistische grafische designs in sprekende kleuren, zowel voor in huis als in je kledingkast.

vtwonen | Blog PRCHTG close-up vaas
vtwonen | Blog PRCHTG bloemen vaas

Vrouwelijk, zachte vormen

Onze harten gingen ook sneller kloppen van deze prachtige ‘Aura’ vazen (én schaal) van Schneid Studio. Mooi vrouwelijke vormen in fijn mat – zacht ogend – porselein, verkrijgbaar in twee vormen en elke vorm weer in twee verschillende kleuren. Zelfs zonder bloemen zijn deze vazen geweldige eyecatchers in elk interieur. De met sinaasappels gevulde schaal komt ook uit eigen atelier.

Eenvoudige sculptuur aan de muur?

Niets is minder waar

vtwonen | Blog woonkamer Duits design kleurrijk

Decoratief, maar toch functioneel

We sluiten af met het lichtobject van het eveneens Duitse Reflektion waar we onlangs al veel vragen over kregen. Je dacht misschien dat het een eenvoudige sculptuur was daar aan de muur, maar niets is minder waar. Het is een wandlamp, die met transparante ‘pootjes’ lijkt te zweven voor de wand. ‘s Avonds is de achterkant verlicht en lijkt hij nog meer los te komen van de muur. Daar staat design voor ons voor: eenvoud, decoratief en toch functioneel. Nog meer lezen van PRCHTG? Alle blogs van Jessica en Fleur lees je hier.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers