WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een designparel in elke hoek bij PRCHTG

Fleur en Jessica van PRCHTG schuiven wat af in hun huizen. Oud meubel eruit, nieuw meubel erin. Accessoire van de ene kamer naar de andere. Nu ze gedwongen thuis zitten leren ze elke hoek in huis kennen en komen ze erachter waar ze behoefte hebben aan meer gezelligheid. In dit blog delen ze nieuwe designparels die hiervoor gaan zorgen.

Doe de twist

De gekleurde kaarsen die we in ons blog rondom de kerstdagen showden staan nog steeds te pronken in onze schatkasten. Wat een mazzel dat ontwerper Lex Pott weer een nieuw ontwerp lanceerde! Ontmoet: de Twist. Een kaars waarin optimaal van de flexibiliteit van was gebruik gemaakt wordt. Normaal gesproken heb je een kandelaar nodig, maar de Twist is een kaars en kandelaar ineen. Ook deze verdient een prominent plekje. We stellen het aansteken van de lonten nog eventjes uit, zo zonde!

Ignore vraagt aandacht

Amsterdamse designstudio Ignore ontwerpt meubels en interieuraccessoires met een minimalistisch karakter. Het design krijgt de onverdeelde aandacht tijdens het ontwikkelen van de producten. Ze kozen niet voor niets voor de leus ‘stay horny for design’. Consumenten worden uitgedaagd om te kijken naar wat ze écht mooi vinden en zo heel bewust interieurkeuzes te maken. Bijzonder fijn: 90% van alle producten wordt in Nederland geproduceerd.

“De Twist kaars maakt optimaal gebruik van de

flexibiliteit van was.”

Spiegel look

Wij waren verrast toen we spiegel ‘look’ voor het eerst zagen. Marc van der Voorn ontwierp een ronde en een vierkante variant. Bij beide versies is het ‘loskomen’ van de wand het belangrijkste gegeven. Hierdoor wordt diepte gecreëerd. Wanneer je de spiegel ophangt, hangt de gepoedercoate stalen houder tegen de muur aan en wordt de spiegel erin gestoken waardoor die niet vlak tegen de muur aankomt. Op het stalen frame (in antraciet, wit of roodbruin) is ruimte voor je lippenstift of sleutels. De spiegel leent zich er ook perfect voor om neergezet te worden op een dressoir of kaptafel.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers