Kaarsen, kitsch en kerstboomhangers

beeld vtwonen Beeld

Het is bijna zo ver, kerst staat op het punt om los te barsten! Fleur en Jessica van PRCHTG selecteerden op de valreep nog een paar kleurrijke items om je huis mee te versieren.

Lees verder onder de advertentie

De perfecte boom

Verklaar ons voor gek, maar wij zijn niet per se fanatieke kerstvierders. Natuurlijk vinden we het heerlijk om met al onze liefsten om ons heen aan een fijn gedekte en gevulde tafel te schuiven en om iedereen te verwennen met mooi ingepakte cadeautjes. Maar die wekenlange voorbereiding met de perfecte boom, jarenlang verzamelde ornamenten erin en ieder jaar uitpakken met waanzinnige DIY’s… dat is niet voor ons weggelegd. Misschien ook omdat we er deze laatste maand van het jaar ook gewoon geen puf meer voor hebben. Wel sluipt er ieder kerstfeest toch wat gezellige decoratie naar binnen.

Pillar Candles

Gelukkig zijn deze kaarsen van Lex Pott voor Hay ook na de kerstdagen nog te gebruiken. Deze zogeheten Pillar Candles worden in drie verschillende maten gemaakt en elke kaars is een unieke intuïtieve combinatie van kleuren en verhoudingen. Wij vonden ze bij de Amsterdamse interieurwinkel Mud in May waar bijzonder werk van individuele designers uit de hele wereld wordt verkocht. De roze met rode poster boven de bank is van Gayle Mansfield. Gayle runt samen met haar man Steve een designstudio en speciaal voor kerstmis lanceerden ze een collectie waar teksten als Feliz Navidad, Noël Noël en deze grappige Santa Baby je om de oren vliegen.

Stiekem toch best gezellig, een vleugje kerstmis in huis

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kitscherige ornamenten

Het Amsterdamse label &klevering heeft ook een erg fijne selectie kerstartikelen. De kitscherige ornamenten zijn al een aantal jaren weer helemaal terug, denk aan tijgers, ijscocktails en langharige katten maar ook aan panterprintjes in heerlijke knalkleuren. Voor het diner scoor je roze glazen en dito gebaksbordjes en vul je vaas eens met amaryllis, bessentakken of een enkele groene dennentak.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Zelfgemaakte Kerstboomhangers

Wij vinden het zelf ook altijd leuk om van andere voorwerpen kerstboomhangers te maken. Dit jaar gebruikten we de kleurstalen die Elke van den Berg speciaal voor ons maakte voor de workshops op de vt wonen&design beurs en de Drips van Guido van De Glazerij. Stiekem toch best gezellig, een vleugje Kerstmis in huis.

Lees verder onder de advertentie

PRCHTG

beeld vtwonen Beeld

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: Tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Lees verder onder de advertentie