WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Designvogels

Als prints op onze kleding, als opgezette exemplaren, als tatoeage en als accessoires in onze huizen: vogels vind je bij ons echt overal. Van hout of keramiek, realistisch of juist wat meer grafisch vormgegeven. Voor alle soorten vogels maken wij plaats in onze schatkasten of op onze dressoirs.Designvogel House Bird Vitra Eames met PRCHTGRoze kandelaar Jaime Hayon met PRCHTG Schatkast vogels met PRCHTG

Designvogels

In de designwereld zijn zoveel toffe vogels te vinden. De lovebirds van Kay Bojesen, de andere bekende houten vogeltjes van Kristian Vedel voor Architectmade, de glazen exemplaren in alle kleuren en patronen van Toikka voor Iitala, die van vlas van Christien Meindertsma en de ‘re-turned’ houten schatjes van de Noorse designer Lars Beller Fjetland staan bovenaan ons verlanglijstje.

Housebird

Wanneer je het over de combinatie van design en vogels hebt, komt er natuurlijk meteen een exemplaar in iedereens gedachte naar boven drijven: de wereldberoemde House Bird van Eames voor Vitra. Charles en Ray Eames lieten zich tijdens hun vele reizen inspireren en ontwierpen eenmaal thuis deze zwarte, van elzenhout gemaakte vogel. Al ruim vijftig jaar sierde de vogel de foto’s van het huis van het echtpaar Eames. Een heuse bekendheid in de wereld van interieur en design. Zo geliefd dat er ook de nodige replica’s op de markt zijn gekomen.

DRAAJ

Ons eerste blog voor vtwonen hebben we gewijd aan de bijzondere vogeltjes van de Utrechtse Karim Eharruyen  die toen nog Buliq heetten en inmiddels zijn omgedoopt tot ‘DRAAJ’. In alle houtsoorten te koop, allemaal met hun eigen herkomst en verhaal.

De kandelaar die nu in de schatkast staat te pronken, is van de Spaanse kunstenaar Jaime Hayon. Jessica scoorde hem in Stockholm met 70% korting (en betaalde zich alsnog suf, maar dat is zo’n eyecatcher waard!) en sindsdien heeft hij al veel plekjes laten stralen. De specht op het mokje van Donna Wilson past natuurlijk heerlijk binnen het vogelthema. Vogeltjes laten zich gemakkelijk stylen en knappen op van een groep vaasjes met bloemen erin.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers