WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Designklok KLOQ

Een spiegel, een wandlamp en een klok: wat ons betreft drie ingrediënten die aan geen enkele muur kunnen ontbreken. Naast functioneel – wat moeten we in hemelsnaam zonder spiegelbeeld, licht of tijd? – moeten ze ook wel opvallend en stijlvol zijn. Het liefst kiezen wij voor exemplaren die meteen de aandacht vragen wanneer je een ruimte binnentreedt. Designklok Kloq

Designklok Kloq

Designklok Kloq

KLOQ

Zo vielen wij als een ‘bloq’ voor de ‘kloq’ van designer Arjan Ros. Als zoon van een horlogemaker zijn wijzers en uurwerken natuurlijk niet weg te denken uit zijn leven. Als je al vanaf jongs af aan wordt omringd door allerlei soorten klokken, is het niet verrassend dat je er later voor kiest om er ook zelf een te ontwerpen. Het werd er eentje geïnspireerd op een film van Wes Anderson (‘Moonrise Kingdom’) en vervaardigd uit een oude klok uit het magazijn van zijn vader. Na het nodige strippen en verven was de eerste KLOQ geboren.

Nostalgisch en hedendaags

Oude tijden herleven omdat de vorm doet denken aan een klassiek exemplaar. Maar juist het materiaal, berkenhout, en de negen verschillende kleuren klokken en uurwerken maken hem erg modern. Wij kozen uiteraard voor roze en na lang wikken en wegen voegden we een neon-oranje pendule en dito wijzers toe. De combinatie was geslaagd, want onze KLOQ heeft inmiddels al een beurs bezocht en kreeg daar veel bekijks. Op de strakke website van KLOQ kun je alle kleurencombinaties uitproberen (met een bewegende pendule!). Wat dacht je bijvoorbeeld van een klok in petrol met een geel uurwerk?

Vilt en kurk

Naast hangende klokken, is dit bijzondere exemplaar van Umbra ook erg stijlvol zijn ook staande klokken leuke items om je interieur net even een andere twist te geven. Wat dacht je van dit vilten klokje van Leff Amsterdam of deze kurken Clork van Puik Art? Juist de afwijkende materialen fleuren je saaie dressoir of kale bureau op.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers