kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design vazen

Een secuur uitgekozen boeket wordt nóg mooier in een bijzondere vaas. Wij verzamelden in de loop der jaren een hele fijne collectie.Design vazen

Design vaas

Design vaas

Glazen vaas

Een groot, glazen exemplaar is natuurlijk echt een must-have, onmisbaar voor bijvoorbeeld lange Franse tulpen of gladiolen. Soms zijn de bloemen al zo kleurrijk of bijzonder van vorm, dat een vaas niets meer toe hoeft te voegen. Andersom geldt dat ook. Een simpel bosje van de supermarkt krijgt ineens allure in een designvaas.

Vazen van ons favoriete label Muuto (bijvoorbeeld de witte ‘Closely Separated’ van de foto), vazen van keramiek van Elke van den Berg, kleine ontwerpen van Serax of Studio Nienke van de Pol, zoals je die al zag in onze ‘schatkasten’. Iedere vaas vraagt om een eigen inrichting. De ene leent zich voor een weelderig veldboeket, terwijl de andere juist schreeuwt om een paar simpele losse bloemen en de kleinere vaasjes zijn juist superhandig voor bloemen die het boeket overleven en het in een nieuwe combinatie nog makkelijk een weekje vol zullen houden.

Knalgroene vaas

De knalgroene flesvaas van Klaas Kuiken is inmiddels een klassieker. Kuiken verandert ordinaire wijnflessen in individueel gevormde en geblazen vazen met een smalle hals waar precies een paar lange bloemen zoals delphinium of gloriosa in passen. Meer dan dit heeft de vaas ook niet nodig, zelfs leeg fleurt hij de ruimte op.
De lichtroze geometrische vaas is van Studio Erik Gutter en lijkt wel een ouderwetse plafondlamp. Het goudkleurige ijzeren raamwerkje bovenop zorgt ervoor dat de bloemen netjes verdeeld kunnen worden over de vaas. Uitermate geschikt voor een bosje rozen of tulpen. De patronen komen terug in het keramiek van Lenneke Wispelwey en zo bij elkaar vormen ze een heel fijn groepje op tafel.

Op onze wishlist staat onder andere de Bat Trang vaas die door Vietnamese ambachtslieden is gemaakt voor Imperfect Design. Dit merk werkt samen met ontwikkelingslanden en ontwerpers en dit zorgt voor een uniek assortiment.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers