WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design in Den Bosch

Ze verkopen er de mooiste designmeubels en ook het bijzondere pand mag er zijn.  Fleur en Jessica van PRCHTG tippen hun favoriete woonwinkel in Den Bosch.

vtwonen | Blog PRCHTG Design in Den Bosch rode bloemen en bank
vtwonen | Blog PRCHTG Design in Den Bosch houten meubels

Industrieel pand

Dé hotspot voor design in Den Bosch draagt de passende naam MisterDesign. En dat is precies ook wat de winkel is: een Mister in Design. Begonnen in een klein winkeltje, maar sinds een jaar of twee gehuisvest in een prachtig industrieel pand in de Vughterstraat met links van hen keramiekhemel Cor Unum en aan de achterkant horecagelegenheid Pompen & Verlouw waar puur eten wordt geserveerd met uitzicht op het Bossche Broek.

Alles mee graag

In de winkel zijn allerlei woonkamers ingericht die je zo zou willen ‘copy-pasten’ naar je eigen huis. Vol met klassiekers zoals de bordeauxrode Togo’s van Ligne en Roset of de Perch Light van Moooi, maar ook afgewisseld met de merken van nu zoals HAY en Muuto. Voor accessoires richtten ze een speciale cadeauwinkel in. Wij zouden een goedgevulde portemonnee meenemen tijdens een bezoekje, want je wil echt alles meenemen.

vtwonen | Blog PRCHTG Design in Den Bosch roze vazen met gedroogde bloemen

Kleuren kiezen

Van de bekende merken stoffen liggen er stalenboeken verspreid door de winkel, handig om je ideale bank te matchen met eventuele gordijnen. Ook tof om te zien voor welke kleuren zij zelf hebben gekozen. Toch altijd fijn om een poef in een bepaalde kleur te zien, dan alleen een kleine staal. Wanneer je volgezogen bent met inspiratie kun je bij Pompen & Verlouw onder het genot van een drankje even op je in laten werken. Je piept zo MisterDesign weer in voor nog een rondje Vitra, Flos en Carl Hansen.

vtwonen | Blog PRCHTG Design in Den Bosch blauwe bank
vtwonen | Blog PRCHTG Design in Den Bosch vogellamp

Webshoppen

Woon je niet in de buurt en wil je lekker vanuit je luie stoel shoppen? Dan kan dat in de uitgebreide en overzichtelijke webshop. Voor de ongeduldige shoppers onder ons leveren ze sommige items (ze moeten natuurlijk wel op voorraad zijn) nog dezelfde dag bij jou thuis. Ideaal voor een vergeten cadeautje, voor die ene vriendin of gewoon jezelf.

PRCHTG

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers